Portal za salone lepote
Predprolećna euforija

Sigurno vam se desilo da nestrpljivo očekujete neki datum, bilo to novogodišnja noć, rođendan, prvi dejt... Precrtavanje dana na kalendaru, ona pozitivna nervozica, razmišljanje šta da obučem, kako da se našminkam. A mi smo u očekivanju proleća. Toplije vreme, nasmejani ljudi na ulicama, izlazak iz sivih, teških dana, pa zaljubljivanje...ah, proleće toliko toga nudi!

Zvanično, zima vlada još nekih dvadesetak dana i čini nam se da je to preeedugo! Odlučili smo da malo ubrzamo stvari i nasmejani, vedri i sveži dočekamo to divno godišnje doba.

 

Prvo počnite sa pozitivnim mislima, neka vam sama pomisao da toplije vreme dolazi izmami veeeliki osmeh na lice. Prevarite mozak pozitivnim mislima, koji će proizvoditi više serotonina (hormon „sreće“) i dopamina (hormon „zaljubljenosti“), samim tim, delovaćete šarmantno, privlačno i odisaćete svežinom.

 

Promenite frizuru! Ne ništa drastično. Neka to bude za nijansu svetlija boja, skratite šiške, ako uvek nosite pokupljenu kosu, pustite je, pravite neobavezne kike, pravite talase u kosi, ili ako baš nista ne biste da menjate sa dužinom i bojom, osvežite svoj izgled velikom, upadljivom mašnom, upečatljivom šnalom ili interesantnim rajfom.

 

Tamnije nijanse senki za oči stavite na dno nesesera. Koristite više nežne ljubičaste tonove, plave, zelene, boje kajsije. Crni krejon zamenite plavim, rozim. Koristite romantične boje, koje će istaći vaše oči i učiniti da imate mio, nežan pogled. Umesto jakih bronzera, nanesite na četku lakše nijanse, koje će prijati vašem tenu. Što prirodniji izgled je u modi. Takođe, uskladite i karmin, ali crvene varijante ostavite za noćne izlaske.

 

Kada god ste u prilici, priuštite relaksirajuću kupku. Baš kao iz filmova, topla voda, mirišljave sveće, čaša crnog vina ili šolja zelenog čaja (ko šta preferira), prijatna muzika. Bićete kao preporođeni.

 

Veseli nokti! Nov trend se pojavio! Obavezno probajte. Plišani nokti, oh kako zvuči, još bolje izgleda. Na nalakirane nokte, bezbojnim lakom, se nanosi kašmir, kada se sjedini, a višak kašmira ukloni, dobijate trendi izgled. Obavezno se informišite o ovom novom trendu u salonu koji posećujete i juriš na vesele boje.

 

Promenite parfem. Svako godišnje doba ima svoje mirise. U zimskim mesecima bi trebalo da se koriste nešto teži mirisi, dok je prolece rezervisano, pak, za lakše note. Posavetujte se sa prodavačicama u parfimerijama za nove, popularne parfeme, izbor je veliki, sigurno mora postojati neki novi parfem koji bi savršeno odgovarao vašem temperamentu, načinu života ali i godišnjem dobu.

 

Neka vam ovo predstojeće proleće bude nežno, veselo i opuštajuće.

Komentara (6)
Nokti su ogledalo zdravlja našeg organizma. na šta bismo trebali da obratimo pažnju pri promenama na noktima
Komentara (24)
Pokušajte koliko već danas da prestanete sa ovom ružnom navikom, jer pored toga što je estetski problem, može da prouzrokuje i bolest celog organizma.
Komentara (1)
trajna šminka linija usana.
Komentara (51)
Šta raditi pre i posle depilacije intimne zone?
Komentara (1)
Nudimo vam tri maske za lice koje same možete da napravite u vašem domu. Vrlo su jednostavne i imaju dobar efekat.
Komentara (16)
Na korak od zavodljivog pogleda ispod obrva...
Komentara (12)
Šta je solarijum, koje su mu prednosti i mane
Komentara (0)
Nepisano pravilo o dugotrajnosti i kvalitetu četki za šminku zavise od njihovog pravilnog održavanja.
Komentara (15)
Trajna šminka je savremeni i skoro bezbolan oblik polutrajne tetovaže. Rodila se iz prave tetovaže gde igla tačkasto probija kožu.
Komentara (6)
Nekada jednostavno nemate vremena ili ne znate šta biste sa kosom. Mukama je došao kraj.