Portal u službi ulepšavanja
Nega u toku zimskih meseci

Spas protiv ispucanih usana:

 

Pijte dosta tečnosti, kako bi se koža hidrirala. Pred spavanje četkicom za zube odradite blagi piling na usnama i nanesite med. Pre izlaska napolje nanesite balzam za usne, po mogućstvu sa UV zaštitom. Nikada ne ližite usne, efekat suve kože usana tada postaje još gori.

 

Bolne i ispucale pete

 

Pošto tokom zime koristimo zatvorenu obuću koja ne dozvoljava koži da diše, može doći do komplikacija u vidu ispucalih, zadebljalih peta. Kako biste izbegli ovaj neprijatan problem, redovno vršite piling peta kamenom, a pred spavanje nanesite vazelin, potom plastičnu kesu preko i obujte čarape. Pozitivan rezultat ćete primetiti već posle tri noći.

 

Dodatnu pažnju posvetite rukama:

 

Hladan zimski vazduh jako utiče na kožu ruku. Čestim pranjem ruku uklanjate bakterije i ubrzavate krvotok u rukama, ali ih tako takodje dodatno isušujete. Posle svakog dodira sa vodom ili kada osetite da su vam ruke suve, nanesite sloj kreme koje sadrže glicerin.

 

Zimsko kupanje:

 

Da, vreo tuš jako prija ali i jako isušuje kožu. Smanjite temperaturu vode, a nakon tuširanja izbegavajte losione ili ulja za telo. Radije se okrenite masnijem mlekom za telo. Nanosite ga potezima za masiranje, kako bi koža što bolje upila, ubrzao se krvotok i sprečio nastanak celulita.

 

Prevencija pojave ekcema:

 

One osobe koje imaju ekcem znaju kakva je to muka zimi. Suva, ispucala koža, crvenilo i svrab. Te osobe moraju da reaguju na vreme, u vidu redovnog zamašćivanja kože, izbegavanje dodira sa vodom (prepustite pranje sudova nekom drugom). Ukoliko ekcem uzme maha, obavezno posetite dermatologa i pod obavezno poštujte terapiju. Kreme za ekcem sadrže kortikosteroide, i ako ih upotrebljavate duže nego što je propisano, krema gubi svojstvo.

 

Briga o kosi:

 

Izbegavajte pranje kose svaki dan, koliko je to god moguće pustite kosu da se suši prirodnim putem i redovno upotrebljavajte regenerator i izbegavajte peglanje kose.

 

Obavezno nosite kapu kada izlazite napolje.

Komentara (3)
Glina oduvek ima široku primenu u medicini i kozmetici. Za nju se može reći da na organizam deluje i spolja i iznutra. Unošenjem gline u organizam omogućava se snabdevanje ćelija mineralima, podstiče odbrambeni mehanizam organizma...
Komentara (22)
Šta raditi pre i posle depilacije intimne zone?
Komentara (4)
Koreni aromaterapije dosežu u daleku istoriju. Moć aromaterapije je velika i pomaže u uklanjanju stresa.
Komentara (13)
Muška depilacija ne treba da bude ništa neobično već prvenstveno treba da se smatra kao estetski i higijenski postupak za negu tela muškaraca.
Komentara (6)
"Mladost je srećna, jer za nju postoji budućnost."-Gogolj. Ako ste u pubertetu, vreme je da se učite zdravim navikama za bezbrižno odrastanje.
Komentara (5)
Ukoliko želite da se oslobodite tetovaže, bilo zbog loših kontura ili drugih nuspojava, postoje dva načina za to.
Komentara (14)
Saveti za zdravu, svilenu i lepu kosu. Načini da sačuvate zdravlje vlasišta i kose.
Komentara (7)
Trajna šminka je savremeni i skoro bezbolan oblik polutrajne tetovaže. Rodila se iz prave tetovaže gde igla tačkasto probija kožu.
Komentara (6)
Nekada jednostavno nemate vremena ili ne znate šta biste sa kosom. Mukama je došao kraj.
Komentara (53)
Kako do savrsenog tena uz bezbedno sunčanje