Najveća online baza salona lepote
Čišćenje četki i ćetkica za šminku

Održavanje četki i četkica za šminku je jako lako, ali koliko nas se seti da redovno odvoji po par minuta pranju istih? 
Sve četkice bi trebalo da se peru jednom nedeljno. Naravno ako ih češće i više koristite, normalno da je i njihovo pranje češće. 
Posle određenog vremena korišćenja četki, one postaju pravo leglo bakterija. Bez obzira da li su od prirodnih ili veštačkih vlakana, ćelije mrtve kože se zadržavaju na njima, pomešane sa masnim sastojcima pudera, senki za oči, podloga... Samim tim, vlakna se lepe, prave se gromuljice, pa i sama četka nema više isti efekat kao ranije. Ako vam je koža lica iritirana posle nanošenja šminke, moguće je da je zbog nedovoljne higijene četkica. 
 
Kako se pravilno peru četke i četkice za šminku?
 
Pod mlazom mlake vode, držite četku pod uglom. Nikako ne biste trebale da četku držite uspravno, tako da voda teče u centar četke. 
Kada se prvi sloj naslaga skinuo, na četku stavite malo bebi šampona ili antibakterijskog sapuna. Laganim pokretima utljavajte u četku šampon ili sapun, pa ponovo stavite pod vodu. Dok voda ne postane potpuno bistra, znajte da niste završile. Ako je potrebno, dvaput ponovite pranje. 
Kada završite sa pranjem, četke lagano obavijte peškirom i pritisnite, kako bi se skinuo višak vode. 
Potom ih poređajte na suv peškir kako bi se osušile prirodnim putem. Sušenje svake četke i četkice je individualno i zavisi od vrste vlakana, gustine i veličine. 
Ukoliko vam se baš žuri i želite da vam se četke osuše što pre, koristite fen, temperatura ne bi trebalo da bude na najjačem. 
Ovaj postupak traje svega nekoliko minuta, a od velike je pomoći za odžavanje same četke i čistoće lica.
 
Kada ne koristite četke, potrudite se da budu zaštićene futrolom. 
Komentara (0)
Sigurno vam se desilo da nestrpljivo očekujete neki datum, bilo to novogodišnja noć, rođendan, prvi dejt... Precrtavanje dana na kalendaru, ona pozitivna nervozica, razmišljanje šta da obučem, kako da se našminkam.
Komentara (22)
Nadogradnja večtačkih trepavica i efekat lepih i gustih trepavica
Komentara (7)
Trajna šminka je savremeni i skoro bezbolan oblik polutrajne tetovaže. Rodila se iz prave tetovaže gde igla tačkasto probija kožu.
Komentara (5)
Kako da skinete nadogradjene trepavice uz pomoc specijalnih skidaca za nadogradjene trepavice.
Komentara (0)
Zima ima svoje čari, ali i svoje mane. Zaboravite na ispucane usne, suvu kožu ruku i zaštitite kosu. Ukoliko želite da se spasite ispucanih usana, peta, osećaja suve kože, kao i da ostanete lepe i kada dodju topliji dani, pročitajte naše savete:
Komentara (2)
Da li ste se ikad zapitali sta nokti mogu da kazu o vama ili osobi koju ste upoznali?
Komentara (3)
Glina oduvek ima široku primenu u medicini i kozmetici. Za nju se može reći da na organizam deluje i spolja i iznutra. Unošenjem gline u organizam omogućava se snabdevanje ćelija mineralima, podstiče odbrambeni mehanizam organizma...
Komentara (5)
Ukoliko želite da se oslobodite tetovaže, bilo zbog loših kontura ili drugih nuspojava, postoje dva načina za to.
Komentara (6)
U nedoumici ste u izboru pravog pudera? imamo rešenje za vas.
Komentara (15)
Koji sve metodi uklanjanja neželjenih dlačica postoje