Najveća online baza salona lepote
Čišćenje četki i ćetkica za šminku

Održavanje četki i četkica za šminku je jako lako, ali koliko nas se seti da redovno odvoji po par minuta pranju istih? 
Sve četkice bi trebalo da se peru jednom nedeljno. Naravno ako ih češće i više koristite, normalno da je i njihovo pranje češće. 
Posle određenog vremena korišćenja četki, one postaju pravo leglo bakterija. Bez obzira da li su od prirodnih ili veštačkih vlakana, ćelije mrtve kože se zadržavaju na njima, pomešane sa masnim sastojcima pudera, senki za oči, podloga... Samim tim, vlakna se lepe, prave se gromuljice, pa i sama četka nema više isti efekat kao ranije. Ako vam je koža lica iritirana posle nanošenja šminke, moguće je da je zbog nedovoljne higijene četkica. 
 
Kako se pravilno peru četke i četkice za šminku?
 
Pod mlazom mlake vode, držite četku pod uglom. Nikako ne biste trebale da četku držite uspravno, tako da voda teče u centar četke. 
Kada se prvi sloj naslaga skinuo, na četku stavite malo bebi šampona ili antibakterijskog sapuna. Laganim pokretima utljavajte u četku šampon ili sapun, pa ponovo stavite pod vodu. Dok voda ne postane potpuno bistra, znajte da niste završile. Ako je potrebno, dvaput ponovite pranje. 
Kada završite sa pranjem, četke lagano obavijte peškirom i pritisnite, kako bi se skinuo višak vode. 
Potom ih poređajte na suv peškir kako bi se osušile prirodnim putem. Sušenje svake četke i četkice je individualno i zavisi od vrste vlakana, gustine i veličine. 
Ukoliko vam se baš žuri i želite da vam se četke osuše što pre, koristite fen, temperatura ne bi trebalo da bude na najjačem. 
Ovaj postupak traje svega nekoliko minuta, a od velike je pomoći za odžavanje same četke i čistoće lica.
 
Kada ne koristite četke, potrudite se da budu zaštićene futrolom. 
Komentara (14)
Muška depilacija ne treba da bude ništa neobično već prvenstveno treba da se smatra kao estetski i higijenski postupak za negu tela muškaraca.
Komentara (22)
Nadogradnja večtačkih trepavica i efekat lepih i gustih trepavica
Komentara (17)
Svaka žena sa ponosom treba da nosi svoje godine, svako doba života ima svoje prednosti i čari. Vaše je da se potrudite da se osećate samouvereno uz zdrav način života.
Komentara (18)
Koreni aromaterapije dosežu u daleku istoriju. Moć aromaterapije je velika i pomaže u uklanjanju stresa.
Komentara (15)
Koji sve metodi uklanjanja neželjenih dlačica postoje
Komentara (3)
Tako mala, a tako moćna-maskara. Nekada je samo ona potrebna.
Komentara (1)
Nudimo vam tri maske za lice koje same možete da napravite u vašem domu. Vrlo su jednostavne i imaju dobar efekat.
Komentara (6)
U nedoumici ste u izboru pravog pudera? imamo rešenje za vas.
Komentara (6)
Alge koje se koriste u kozmetičkoj industriji uglavnom se beru i sakupljaju u okeanskim i morskim dubinama. Naučnici svakog dana otkrivaju neke nove aktivne materije u molekulima algi, koji se sintetišu samo u njima
Komentara (6)
"Mladost je srećna, jer za nju postoji budućnost."-Gogolj. Ako ste u pubertetu, vreme je da se učite zdravim navikama za bezbrižno odrastanje.