Portal u službi ulepšavanja
Jednostavne maske za lice, budite sam svoj majstor

Ako vam je lice crveno ili ispucalo zbog suve kože, predlažemo vam ove tri maske za lice, koje će nadoknaditi i poboljšati hidrataciju kože. To su hranljive maske za lice koje sadrže vitamin E i vitamin A, neophodne za zdravu i nežnu kožu lica. Budite sam svoj majstor.

Maska za lice sa avokadom:

Ova maska za lice odgovara suvoj ili zreloj koži. Od pola avokada napravite glatku smesu, kašu u koju ćete potom dodati 100ml meda. Kako biste odradile i piling dodajte i 100gr suve ovsene kaše. Sve dobro pomešajte dok ne dobijete glatku masu. Nanesite na lice i ostavite da deluje 10 do 14 minuta, zatim isperite hladnom vodom. Ovu masku možete da koristite i za kosu. Kosa će dobiti sjaj, biće jača i zdravija.

Maska za lice sa mlekom:

Mlečne maske su jedne od najpopularnijih jer je njihova upotreba vrlo jednostavna. Kako biste same napravile ovu masku za lice potrebna vam je jedna kafena kašičica mleka u prahu i jedna supena kašika meda, jedna kašičica gela aloe vere i supena kašika zelenog čaja. Pomešajte ove sastojke, nanesite na lice da deluje 10 minuta, potom, natopite peškir vrućom vodom i stavite ga lice da deluje još 5 minuta. Po završetku, operite lice mlakom vodom.

Maska za lice sa žutim šećerom:

Posle korišćenja ove maske koža će vam biti zdrava i slatka. Korišćenjem žutog šećera u službi lepote vaše kože lica, oslobodićete se suvih ćelija kože, očistićete pore i koža će vam ponovo zasijati. Kako biste napravili ovu jako jednostavnu masku za lice, potrebno vam je: 3 supene kašike žutog šećera i dve supene kašike maslinovog ili kokosovog ulja. Pomešajte sastojke dok ne dobijete kompaktnu masu. Kružnim pokretima masirajte lice izmedju 5 do 10 minuta i isperite toplom vodom. Zatim, natopite peškir vrućom vodom, stavite ga na lice da deluje još 5 minuta i potom nanesite hranljivu kremu.

Komentara: 1
Pročitaj komentare
Komentara (24)
Pokušajte koliko već danas da prestanete sa ovom ružnom navikom, jer pored toga što je estetski problem, može da prouzrokuje i bolest celog organizma.
Komentara (6)
Nekada jednostavno nemate vremena ili ne znate šta biste sa kosom. Mukama je došao kraj.
Komentara (3)
Kako je samo divno biti tinejdžer, toliko toga možete da isprobate, toliko stilova, boja, sve vam dobro stoji. Mladost je lepa sama po sebi, ali vam pruža i mogućnost da se ludirate.
Komentara (17)
Kozmetički preparati mogu imati jako negativni uticaj na ekologiju ako se nesavesno uništavaju, sa druge strane nije dokazano da imaju loše dejstvo na čoveka.
Komentara (6)
Nokti su ogledalo zdravlja našeg organizma. na šta bismo trebali da obratimo pažnju pri promenama na noktima
Komentara (6)
"Mladost je srećna, jer za nju postoji budućnost."-Gogolj. Ako ste u pubertetu, vreme je da se učite zdravim navikama za bezbrižno odrastanje.
Komentara (18)
Koreni aromaterapije dosežu u daleku istoriju. Moć aromaterapije je velika i pomaže u uklanjanju stresa.
Komentara (14)
Muška depilacija ne treba da bude ništa neobično već prvenstveno treba da se smatra kao estetski i higijenski postupak za negu tela muškaraca.
Komentara (3)
Tako mala, a tako moćna-maskara. Nekada je samo ona potrebna.
Komentara (3)
Glina oduvek ima široku primenu u medicini i kozmetici. Za nju se može reći da na organizam deluje i spolja i iznutra. Unošenjem gline u organizam omogućava se snabdevanje ćelija mineralima, podstiče odbrambeni mehanizam organizma...