Portal u službi ulepšavanja
Jednostavne maske za lice, budite sam svoj majstor

Ako vam je lice crveno ili ispucalo zbog suve kože, predlažemo vam ove tri maske za lice, koje će nadoknaditi i poboljšati hidrataciju kože. To su hranljive maske za lice koje sadrže vitamin E i vitamin A, neophodne za zdravu i nežnu kožu lica. Budite sam svoj majstor.

Maska za lice sa avokadom:

Ova maska za lice odgovara suvoj ili zreloj koži. Od pola avokada napravite glatku smesu, kašu u koju ćete potom dodati 100ml meda. Kako biste odradile i piling dodajte i 100gr suve ovsene kaše. Sve dobro pomešajte dok ne dobijete glatku masu. Nanesite na lice i ostavite da deluje 10 do 14 minuta, zatim isperite hladnom vodom. Ovu masku možete da koristite i za kosu. Kosa će dobiti sjaj, biće jača i zdravija.

Maska za lice sa mlekom:

Mlečne maske su jedne od najpopularnijih jer je njihova upotreba vrlo jednostavna. Kako biste same napravile ovu masku za lice potrebna vam je jedna kafena kašičica mleka u prahu i jedna supena kašika meda, jedna kašičica gela aloe vere i supena kašika zelenog čaja. Pomešajte ove sastojke, nanesite na lice da deluje 10 minuta, potom, natopite peškir vrućom vodom i stavite ga lice da deluje još 5 minuta. Po završetku, operite lice mlakom vodom.

Maska za lice sa žutim šećerom:

Posle korišćenja ove maske koža će vam biti zdrava i slatka. Korišćenjem žutog šećera u službi lepote vaše kože lica, oslobodićete se suvih ćelija kože, očistićete pore i koža će vam ponovo zasijati. Kako biste napravili ovu jako jednostavnu masku za lice, potrebno vam je: 3 supene kašike žutog šećera i dve supene kašike maslinovog ili kokosovog ulja. Pomešajte sastojke dok ne dobijete kompaktnu masu. Kružnim pokretima masirajte lice izmedju 5 do 10 minuta i isperite toplom vodom. Zatim, natopite peškir vrućom vodom, stavite ga na lice da deluje još 5 minuta i potom nanesite hranljivu kremu.

Komentara: 1
Pročitaj komentare
Komentara (17)
Svaka žena sa ponosom treba da nosi svoje godine, svako doba života ima svoje prednosti i čari. Vaše je da se potrudite da se osećate samouvereno uz zdrav način života.
Komentara (1)
Nudimo vam tri maske za lice koje same možete da napravite u vašem domu. Vrlo su jednostavne i imaju dobar efekat.
Komentara (22)
Šta raditi pre i posle depilacije intimne zone?
Komentara (53)
Kako do savrsenog tena uz bezbedno sunčanje
Komentara (6)
"Mladost je srećna, jer za nju postoji budućnost."-Gogolj. Ako ste u pubertetu, vreme je da se učite zdravim navikama za bezbrižno odrastanje.
Komentara (6)
Nekada jednostavno nemate vremena ili ne znate šta biste sa kosom. Mukama je došao kraj.
Komentara (6)
Alge koje se koriste u kozmetičkoj industriji uglavnom se beru i sakupljaju u okeanskim i morskim dubinama. Naučnici svakog dana otkrivaju neke nove aktivne materije u molekulima algi, koji se sintetišu samo u njima
Komentara (15)
Koji sve metodi uklanjanja neželjenih dlačica postoje
Komentara (3)
Tako mala, a tako moćna-maskara. Nekada je samo ona potrebna.
Komentara (5)
Ukoliko želite da se oslobodite tetovaže, bilo zbog loših kontura ili drugih nuspojava, postoje dva načina za to.