Najveća online baza salona lepote
Glinene maske za lice

Glavna funkcija gline pri stavljanju maske je izvlačenje toksina iz kože, čišćenje pora, izvlačenje viška masnoće i odstranjivanje izumrelih slojeva ćelija kože.

Za pravljenje maski za lice od gline, uglavnom se koriste zelena ili bela glina. Delovanje gline se može pojačati dodavanjem eteričnih ulja kao što su ulje ruzmarina, lavande ili ruže; baznim uljima kao što su ulje jojobe, badema ili lešnika; ili pak hidrolatima, odnosno cvetnom vodom raznih biljka, tipa kamilice, ruže i drugih...

Ova ulja se dodaju u malim količinama, po par kapi, radi poboljšanja delovanja na određeni problem.

Maska od bele gline

Maska od bele gline se koristi kod osetljive, mešovite i normalne kože. Maske od gline moraju se praviti u staklenim činijicama i mešati drvenim, eventualno plastičnim kašičicama, kako ne bi došlo do oksidacije gline sa metalom. U staklenu posudicu stavljaju se dve kašičice gline, jedna kašičica biljnog ulja, zatim se postepeno dodaje cvetna vodica ili čaj. Umesto cvetne vodice može se dodavati destilovana voda. Tu smesu treba mešati dok se ne dobije homogena pasta.

Maska se nanosi na čisto lice, a uklanja se toplom vodom. Masku od bele gline kod mešovite i normalne kože treba držati najmanje 15 minuta, a kod osetljive do 15 minuta.

Maska od bele gline za suvu kožu

U staklenu posudicu stavljaju se dve kašičice gline, jedna kašičica pavlake i jedna kašičica meda. Meša drvenom kašičicom, dok se ne dobije homogena pasta. Nanositi na čisto lice. Masku od gline za suvu kožu treba držati na licu desetak minuta, a potom isprati mlakom vodom.

Maska za lice od zelene gline

Zelena glina se koristi za pravljenje maski za masnu kožu. Pravi se naravno, u staklenoj činijici, tako što se pomešaju dve kašičice zelene gline sa kašičicom ulja od jojobe, a zatim se postepeno dodaje mlak čaj od kamilice. Meša se drvenom kašičicom dok se ne dobije homogena pasta.

Ovu masku treba držati na licu najmanje 15 minuta, a uklanja se ispiranjem lica mlakom vodom.

Komentara: 2
Pročitaj komentare
Komentara (15)
Trajna šminka je savremeni i skoro bezbolan oblik polutrajne tetovaže. Rodila se iz prave tetovaže gde igla tačkasto probija kožu.
Komentara (3)
Kako je samo divno biti tinejdžer, toliko toga možete da isprobate, toliko stilova, boja, sve vam dobro stoji. Mladost je lepa sama po sebi, ali vam pruža i mogućnost da se ludirate.
Komentara (24)
Koji sve metodi uklanjanja neželjenih dlačica postoje
Komentara (0)
Nepisano pravilo o dugotrajnosti i kvalitetu četki za šminku zavise od njihovog pravilnog održavanja.
Komentara (1)
trajna šminka linija usana.
Komentara (0)
Zima ima svoje čari, ali i svoje mane. Zaboravite na ispucane usne, suvu kožu ruku i zaštitite kosu. Ukoliko želite da se spasite ispucanih usana, peta, osećaja suve kože, kao i da ostanete lepe i kada dodju topliji dani, pročitajte naše savete:
Komentara (6)
U nedoumici ste u izboru pravog pudera? imamo rešenje za vas.
Komentara (5)
Ukoliko želite da se oslobodite tetovaže, bilo zbog loših kontura ili drugih nuspojava, postoje dva načina za to.
Komentara (16)
Na korak od zavodljivog pogleda ispod obrva...
Komentara (6)
Nokti su ogledalo zdravlja našeg organizma. na šta bismo trebali da obratimo pažnju pri promenama na noktima