Portal za salone lepote
Glina u kozmetici

Glina oduvek ima široku primenu u medicini i kozmetici. Za nju se može reći da na organizam deluje i spolja i iznutra. Unošenjem gline u organizam omogućava se snabdevanje ćelija mineralima, podstiče odbrambeni mehanizam organizma, omogućava bolje iskorišćenje unete hrane i povećava otpornost organizma na sve otrove.

Čovek unosi razne otrove u svoj organizam putem industrijski prerađenih namirnica, koje su pretežno životinjskog porekla i pune su masti, konzervansa i raznih veštačkih dodataka, koji se kao otrovi talože u organizmu i izazivaju bolesti. U lakšim slučajevima to su bolesti poput prehlada ili hroničnih upala, a u težim može doći do pojave tumora, degenerativnih oboljenja i reuma.

Glina ima moć da toliko pročisti organizam, da se njenom upotrebom može eliminisati čak i neprijatni miris znoja, kojim se izbacuje velika količina otrova, tako što vezuje nečistoće i izbacuje ih iz krvi i ostalih organa. Glina lekovitost koju poseduje duguje svojoj strukturi, koju čini kristalna rešetka. Ona joj daje sposobnost da skladišti energiju do određenih uslova, a zatim je oslobodi. Glina deluje na nivou ćelije, tako što prodire u telo kroz ćelijske membrane.

Čestice gline su manje od veličine mnogih bakterija tako da je između ostalog i odličan antiseptik. Još neke od osobina su joj da može da veže vlagu nekoliko puta više od sopstvene mase, upija statički elektricitet i vrši detoksikaciju, ima veliki stepen zadržavanja toplote, sadrži sicilijum, titan, gvožđe, kalcijum, magnezijum... Koristi se u lečenju mnogih bolesti, naročito kod: anemije, arterioskleroze, oboljenja disajnih organa, crevnih oboljenja, trovanja, čireva, viška stomačnih kiselina, promena na koži i opadanja kose. Njena primena je zaista široka u fizikalnoj medicini, u dermatologiji, kozmetici i anticelulit programima...

Boje gline

Boju gline određuju mikroelementi koji se u njoj nalaze. Oni nisu prisutni u čovekovom organizmu ili ih ima u nedovojnim količinama, a boja gline se odredjuje njihovom količinom, tako da imamo: crvenu, žutu, roze, belu, plavu glinu. Najznačajnija je svakako zelena glina, ali su u širokoj upotrebi i crvena, žuta, siva i bela. 

Crvena glina: pomaže kod otklanjanja upalnih procesa kičme i zglobova - Žuta glina: pomaže pri uklanjanju upalnih procesa na licu i smanjuje nervozu

Roza glina: pomaže pri lečenju krvnih sudova

Bela glina: leči bolesti kože. Koristi se u kozmetičkim tretmanima lica, njenim korišćenjem se vidno smanjuju ili nestaju bore.

Plava glina: je univerzalna i preporučuje se za početak lečenja, a posle se prelazi na primenu neke od specijalizovanih glina.

Glina se proizvodi u granulama ili u finom prahu i iz nje mora biti uklonjen pesak. Može se nabaviti u apotekama i nekim prodavnicam (najčešće prodavnicama zdrave hrane)

Glinena obloga za lečenje

Za oblaganje obolelog mesta glina se meša sa mineralnom vodom, koja bi trebala da bude sa istog mesta odekle potiče i glina. Umesto mineralne vode može se koristiti i destilovana voda koja je predhodno zagrejana na temperaturu od 35 - 40 stepeni Celzijusa. Prilikom mešanja ove smese koriste se drvene kašičice i keramičke posude, ali mogu se koristiti i plastične. Ne bi trebalo koristiti metalne predmete, da bi se sprečila oksidacija metala i gline. Tako dobijenu smesu treba ostaviti da stoji, odnosno sazri, a taj proces traje tri nedelje. Pre oblaganja obolelog mesta, smesu gline i vode treba zagrejati, zatim obložiti obolelo mesto. Preko te obloge stavlja se plastična folija, a zatim se sve to uvije frotirom ili ćebetom. Oblogu treba držati na telu od 15 do 30 minuta, svaki dan u naredne tri nedelje i rezultati su zagarantovani.

Glina u anticelulit tretmanima 

Celulit nastaje tako što se štetni produkti metabolizma, koje organizam ne uspe da izbaci, grupiše u kapsule ispod kože, stvarajući ispupčenja. Ta ispupčenja su vidljiva na koži i nazivaju se celulit. Da bi se problem sa celulitom rešio potrebno je izbaciti te štetne materije iz organizma. Rešenje se sastoji od izbacivanja štetnog sadržaja iz kapsula ispod kože iz organizma. Izbacivanje se vrši putem limfe i krvi, na taj način što se mobilišu limfa i krv na mestima gde je celulit prisutan, a onda se aplikacijom gline obezbedi izbacivanje toksina iz organizma.

Tretman se sastoji u tome da se mesta zahvaćena celulitom oblažu predhodno zgrejanom smesom gline, koja je prošla kroz proces zrenja. Proces zrenja traje tri nedelje, a smesu za tretman treba prvo napraviti na sledeći način: glina u prahu meša se sa mineralnom vodom. Prilikom mešanja ove dve komponente upotrebljavati drvenu ili plastičnu kašičicu i činiju. Kašičica i činije ne smeju biti metalni, da ne bi došlo do oksidacija metala u dodiru sa glinom. Mesta zahvaćena celulitom se oblažu napravljenom, sazrelom smesom, koja je predhodno zagrejana na od 35 do 40 stepeni. Preko obloge stavlja se plastična folija, a preko folije frotir i ćebe. Obloga se drži 30 minuta.

Pored ovog tretmana poželjno je uraditi i detoksikaciju organizma glinom. Detoksikacija, odnosno čišćenje organizma, se vrši uzimanjem rastvora gline i vode. Detoksikacija traje tri nedelje, a rastvor se priprema na sledeći način: jedna kašičica gline u prahu stavlja se u pola litre vode. To se ne meša, već treba da odstoji tokom noći. Ujutru se pije, na prazan stomak, ne mešajući smesu, već ostaviti talog na dnu čaše. To važi za prvu nedelju detoksikacije.

U drugoj nedelji se smesa gline i vode meša drvenom kašikon, a zatim ostavi da malo odstoji i popije ujutru na prazan stomak.

U trećoj nedelji se rastvor promeša drvenom kašikom i odmah popije. Glina je negativno naelektrisana, dok su toksini naelektrisani pozitivno.

Negativno naelektrisani delovi gline ponašaju se kao magneti i tako privlače pozitivno naelektrisane toksine, izvlače ih i izbacuju iz tela. Toplotno dejstvo gline u anticelulit tretmanima, u kombinaciji sa detoksikacijom organizma glinom i pravilnom limfnom drenažom daje savršene rezultate.

Komentara: 3
Pročitaj komentare
Komentara (1)
Galerija frizura sa pletenicama
Komentara (24)
Pokušajte koliko već danas da prestanete sa ovom ružnom navikom, jer pored toga što je estetski problem, može da prouzrokuje i bolest celog organizma.
Komentara (0)
Sigurno vam se desilo da nestrpljivo očekujete neki datum, bilo to novogodišnja noć, rođendan, prvi dejt... Precrtavanje dana na kalendaru, ona pozitivna nervozica, razmišljanje šta da obučem, kako da se našminkam.
Komentara (22)
Nadogradnja večtačkih trepavica i efekat lepih i gustih trepavica
Komentara (18)
Koreni aromaterapije dosežu u daleku istoriju. Moć aromaterapije je velika i pomaže u uklanjanju stresa.
Komentara (17)
Kozmetički preparati mogu imati jako negativni uticaj na ekologiju ako se nesavesno uništavaju, sa druge strane nije dokazano da imaju loše dejstvo na čoveka.
Komentara (6)
U nedoumici ste u izboru pravog pudera? imamo rešenje za vas.
Komentara (3)
Glina oduvek ima široku primenu u medicini i kozmetici. Za nju se može reći da na organizam deluje i spolja i iznutra. Unošenjem gline u organizam omogućava se snabdevanje ćelija mineralima, podstiče odbrambeni mehanizam organizma...
Komentara (6)
Nekada jednostavno nemate vremena ili ne znate šta biste sa kosom. Mukama je došao kraj.
Komentara (6)
Kako biste trebali na najbolji način da održavate nadogradjene trepavice