Portal za salone lepote
Njeno Visočanstvo-maskara

Po mišljenjima mnogih dama, obavezan i jednostavno nazaobilazan deo perfektne šminke i konačnog izgleda je maskara. Maskara je jako zahvalna i „trpi“ sve prilike u vidu izlazaka, popodnevne šetnje, kada želite da izgledate lepo i kod kuće. Naglasite svoje oči pravom maskarom i ceo svet je vaš. Mi ćemo vam otkriti male cake kako da je pravilno nanosite, kako da je čuvate i da vas uputimo na to da morate da izaberate pravu maskaru za vas.

Izbor maskare:

Na tržištu skoro da vlada rat oko nje. Vodeće i velike kozmetičke kuće se utrkuju ko će da izbaci bolji model četkice, ko nudi veći volumen trepavica, dužinu...Sve je to jako bitno, ali kada gledate reklamnu kampanju za maskaru, uglavnom je onim najsitnijim slovima ispisano u uglu slike da je u pitanju i malo fotošopa ili nadogradnja trepavica. Verujemo mi da su se potrudili da naprave maskaru koja je kvalitetna, koja ima „moć“ povećanja volumena i dužine, ali tužna istina je da ne možemo da dobijemo indetičan efekat kao u reklami. Takodje, cena u ovom slučaju može i ne mora da ima pokriće. Zavisi kakvog su kvaliteta vaše trepavice. Pa ako već imate prirodno duge ili guste trepavice možete da koristite i neku pristupačniju maskaru bez problema.

Boja maskare:

Nekako svi odmah pomislimo na crnu boju maskare. Ali zapravo izbor je mnogo veći. Ako se spremate za večernji izlazak ili je pak u pitanju novogodišnja noć, probajte maskare u boji. Pink, plava, ljubičasta, žuta...ali da vam se slaže uz boju senke na očima. Ovo može da bude pravi vizuelni efekat kada je isticanje očiju u pitanju. Mada vam jače boje predlažemo za večernju šmiknu. Ako ste prirodno svetlije puti i kose, bolje je da koristite smedju maskaru, kako ne bi došlo do velikog kontrasta.

Šta uraditi pre samog nanošenja maskare:

Ono što je obavezno je da trepavice budu „čiste“, to jest da nema tragova prethodnog nanošenja maskare. Pretpostavimo da pre spavanja detaljno uklanjate šminku, ali ipak na trepavicama ujutru možete da pronadjete „ostatke“. Umijte se mlakom vodom i nežno prelazite prstima preko očiju (pomoći će i da se fino razbudite), potom tuferom lagano prelazite preko trepavica, a zatim koton štapićem uklonite višak sa oboda i uglova oka. Sada, kada su trepavice „čiste“ i suve, upotrebite uvijač trepavica. Ako ga koristite prvi put, informišite se o pravilnom korišćenju. Ne biste trebali prejako da stiskate trepavice.

A sada, maskaru u ruke i...

...izvucite četkicu, a sa vrha uklonite višak tako što ćete ga odstraniti o obod tube. O običnu papirnu maramicu naslonite četkicu kako bi uklonili višak i sprečili da stavite previše maskare. Nikada „ne pumpajte“ maskaru, jer je tako sušite, jedan potez u i jedan potez iz tube je zlatno pravilo. Ako koristite malo, ručno ogledalo, postavite ga ispod visine brade, glavom napred, okrenuti ka izvoru svetlosti, potom nanesite maskaru na gornje trepavice cik-cak pokretima, od korena ka vrhovima, kako biste raščešljali trepavice i ravnomerno naneli maskaru. Za jači efekat nanesite maskaru i na donje trepavice, ali sad ogledalce podignite više kako biste gledale na gore, koristite manje maskare i u samo jednom potezu, odozdo je nanesite.

Kraj?

Budite sigurne da ste dobro zatvorile tubicu, kako se ne bi sušila maskara. Maskaru uvek nanosite na kraju, a ako je maskara završila još negde osim na trepavicama, uklanjajte je koton štapićem na koji ste prethodno naneli minimalno neke kreme, ili ga malo pokvasili.

Ostanite nam lepe.

Komentara: 3
Pročitaj komentare
Komentara (53)
Kako do savrsenog tena uz bezbedno sunčanje
Komentara (1)
Nudimo vam tri maske za lice koje same možete da napravite u vašem domu. Vrlo su jednostavne i imaju dobar efekat.
Komentara (6)
Nekada jednostavno nemate vremena ili ne znate šta biste sa kosom. Mukama je došao kraj.
Komentara (15)
Trajna šminka je savremeni i skoro bezbolan oblik polutrajne tetovaže. Rodila se iz prave tetovaže gde igla tačkasto probija kožu.
Komentara (3)
Glina oduvek ima široku primenu u medicini i kozmetici. Za nju se može reći da na organizam deluje i spolja i iznutra. Unošenjem gline u organizam omogućava se snabdevanje ćelija mineralima, podstiče odbrambeni mehanizam organizma...
Komentara (2)
Da li ste se ikad zapitali sta nokti mogu da kazu o vama ili osobi koju ste upoznali?
Komentara (30)
Saveti za zdravu, svilenu i lepu kosu. Načini da sačuvate zdravlje vlasišta i kose.
Komentara (10)
U nedoumici ste kakve su frizure popularne ove sezone? Imamo rešenje za vas
Komentara (3)
Tako mala, a tako moćna-maskara. Nekada je samo ona potrebna.
Komentara (17)
Kozmetički preparati mogu imati jako negativni uticaj na ekologiju ako se nesavesno uništavaju, sa druge strane nije dokazano da imaju loše dejstvo na čoveka.