Najveća online baza salona lepote
Morske alge u kozmetici

Sve više se u savremenoj kozmetici koriste elementi mora, poput blagotvorne morske soli, minerala iz mora i morskih algi. Savremena kozmetikologija vršila je razna istraživanja i testove i došla do rezultata da oligo elementi iz mora, kao i morske alge imaju izuzetne učinke u kozmetici, a posebno u lifting programima.

Pored toga što hrane kožu, alge uz prisustvo oligo elemenata ubrzavaju regeneraciju ćelija i poboljšavaju mikrocirkulaciju, što pomaže revitalizaciji ćelija. Alge koje se koriste u kozmetičkoj industriji uglavnom se beru i sakupljaju u okeanskim i morskim dubinama. Naučnici svakog dana otkrivaju neke nove aktivne materije u molekulima algi, koji se sintetišu samo u njima. 

U zavisnosti od vrste, alge deluju jače ili slabije na neki problem sa kožom, ali sve one stimulišu metabolizam ćelija i doprinose povećanju prirodnog imuniteta kože. Aktivni sastojci u algama se dugo testiraju, nekada čak i do dve godine posle ubiranja algi sa okeanskog dna.

Maske koje se prave od algi pozitivno stimulišu imunološki sistem kože, pri čemu je omekšavaju i umiruju. Preporučuju se za kožu koja je iscrpljena iz bilo kog razloga, jer će velika koncentracija minerala iz algi, koji se nalaze u maski, ubrzati cirkulaciju i vratiti vitalnost koži. Maske od algi najbolje deluju kada su tople. Alge se dele prema boji, tako da imamo: crvene, plave, zelene i braon alge.

Svaka od ovih vrsta algi ima svoju funkciju i služi za različite tretmane kože.

  • Kumarine alge: Uspešno deluju protiv uticaja nikotinskog dima na kožu, slobodnih radikala i teških metala.
  • Mirual alge: Služe za eliminaciju slobodnih radikala i regeneraciju kože.
  • Phyactyl alge: Deluju protiv ozonskih radikala i azotnih oksida.
  • Efficiensea alge: Deluju protiv starenja kože.
  • Actiseane alge: Pomažu kod regeneracije kože, deluju protiv starenja kože bogatim izvorom biljnih hormona.
  • Helionori alge: Štite od UVA zračenja.
  • Omegaceane alge: Koriste se kao uljano hidrantno sredstvo.
  • Morski ves: Alge koje služe protiv upalnih procesa na koži.

Jedan od najznačajnijih tretmana sa algama i elementima mora je svakako hidrolift. Hidrolift je tretman protiv starenja lica i tela, kod koga se koriste terapeutske moći morskog sveta. U hidroliftu se uz alge dodaju i drugi kvalitetni biološki sastojci, koji su dokazali delovanje u kozmetičkoj upotrebi.

Tretman hidrolift se najčešće primenjuje na licu, vratu i bisti, ali može se koristiti i na ostaloj koži tela. Posebno pogodno deluje na ogrubele delove kože ruku i nogu. Maska od algi se nanosi na kraju tretmana kože. Posle određenog vremena maska se urola odozdo na gore, a koža ostaje nežna, hidrirana i sveža.

Komentara: 6
Pročitaj komentare
Komentara (12)
Šta je solarijum, koje su mu prednosti i mane
Komentara (6)
Alge koje se koriste u kozmetičkoj industriji uglavnom se beru i sakupljaju u okeanskim i morskim dubinama. Naučnici svakog dana otkrivaju neke nove aktivne materije u molekulima algi, koji se sintetišu samo u njima
Komentara (3)
Glina oduvek ima široku primenu u medicini i kozmetici. Za nju se može reći da na organizam deluje i spolja i iznutra. Unošenjem gline u organizam omogućava se snabdevanje ćelija mineralima, podstiče odbrambeni mehanizam organizma...
Komentara (6)
Nokti su ogledalo zdravlja našeg organizma. na šta bismo trebali da obratimo pažnju pri promenama na noktima
Komentara (3)
Tako mala, a tako moćna-maskara. Nekada je samo ona potrebna.
Komentara (2)
Da li ste se ikad zapitali sta nokti mogu da kazu o vama ili osobi koju ste upoznali?
Komentara (30)
Saveti za zdravu, svilenu i lepu kosu. Načini da sačuvate zdravlje vlasišta i kose.
Komentara (0)
Zima ima svoje čari, ali i svoje mane. Zaboravite na ispucane usne, suvu kožu ruku i zaštitite kosu. Ukoliko želite da se spasite ispucanih usana, peta, osećaja suve kože, kao i da ostanete lepe i kada dodju topliji dani, pročitajte naše savete:
Komentara (0)
Nepisano pravilo o dugotrajnosti i kvalitetu četki za šminku zavise od njihovog pravilnog održavanja.
Komentara (6)
U nedoumici ste u izboru pravog pudera? imamo rešenje za vas.