Najveća online baza salona lepote
Mali putokazi za šminkanje tinejdžerki

Kako je samo divno biti tinejdžer, toliko toga možete da isprobate, toliko stilova, boja, sve vam dobro stoji. Mladost je lepa sama po sebi, ali vam pruža i mogućnost da se ludirate. Pre svega morate da shvatite da šminkanje nije prekomerno nanošenje bilo koje šminke, već naglašavanje atributa na licu i blago sakrivanje onoga čime niste zadovoljne.

Ne preterujte!

Ono što se uči na teži način je da procenite koliko je šminke dovoljno. Koža lica vam je mlada i elastična i lako podnosi teške pudere, korektore, senke i rumenila, ali ako često, previše i pomalo neodgovorno koristite šminku, pravite podlogu za vidljive bore i nepravilnosti u kasnijem dobu života. Kada imate vremena, probajte šminku, ali je ubrzo i detaljno skinite. Kada dodje prava prilika za nanošenje, znaćete šta vam pristaje. Blag nanos pudera(tečni, u kamenu, mineralni...) je dovoljan da zablistate i sakrijete male neravnine na licu. Ne morate da nanosite tone da biste postigle ono što ste želele i obavezno izaberite nijansu koja vam odgovara.

Naučite kako se pravilno nanosi šminka

Pitajte nekog starijeg da vam pomogne oko toga. Možda mamu, stariju sestru ili drugaricu, nekog sa dužim stažom šminkanja. U slučaju da one ne mogu da vam posvete vreme, na youtube-u nadjite klipove ili na nekom drugom sajtu koji se bavi tom tematikom. Biće zabavno ako to radite u paru, sa drugaricom, pa zajedno možete da otkrivate male tajne velikih majstora. Ali pre svega tražite informacije o šminkanju tinejdžera. Pri korišćenju senki za oči i lakova za nokte, probajte vesele i upečatljive boje. 

Na čemu možete da uštedite?

Potrudite se da ne koristite maminu šminku. Iako je mama, vaši tipovi kože mogu da se razlikuju. Sa druge strane, znamo da imate ograničen budžet za samo vašu šminku. Ono na šta biste trebale da potrošite malo više džeparca su dobra maskara, korektor, puder i rumenilo. Koje će vam i duže trajati, jer sada znate da ne biste trebale da nanosite više slojeva. Senke za oči, krejoni, sjajevi za usne, lakovi za nokte, sve te zabavne stvari možete da priuštite i za manje pare.

Zaobilaziti sledeće:

Definitivno vam ne treba olovka za usne, tamne i teške senke za oči, karmini. Ako imate problema sa aknama, ne koristite puder. Pre svega morate da izlečite lice, pa onda razmišljajte o puderu, jer on začepljuje pore, koža ne može da diše, pa se problem sa aknama samo nastavlja. 

Skidanje šminke

Moramo da naglasimo ogromni značaj redovnog skidanja šminke. Nikad, ali NIKADA ne idite na spavanje sa šminkom na licu! Ne trebaju vam preparati za skidanje šminke, možete da koristite vlažne maramice, kremu i tufere, a potom se i umijete mlakom vodom. Značaj skidanja šminke je veliki i nikako ne zanemarujte tu činjenicu.

Naglasite najlepše

Da li imate lepe, krupne oči? Pune i meke usne? Rumene obraze? Ono na šta ste ponosni i šta volite kod sebe, to i naglasite.

Pretpostavljamo da vam se svidja ideja o šminkanju i da ste jako nestrpljive da krenete sa istim. Nadamo se da će vam naši mali putokazi pomoći da postanete maheri i da ćete i vi jednog dana posavetovati neku devojčicu o ispravnim navikama u šminkanju

Komentara: 3
Pročitaj komentare
Komentara (6)
Nekada jednostavno nemate vremena ili ne znate šta biste sa kosom. Mukama je došao kraj.
Komentara (1)
Galerija frizura sa pletenicama
Komentara (6)
Alge koje se koriste u kozmetičkoj industriji uglavnom se beru i sakupljaju u okeanskim i morskim dubinama. Naučnici svakog dana otkrivaju neke nove aktivne materije u molekulima algi, koji se sintetišu samo u njima
Komentara (13)
Muška depilacija ne treba da bude ništa neobično već prvenstveno treba da se smatra kao estetski i higijenski postupak za negu tela muškaraca.
Komentara (5)
Kako da skinete nadogradjene trepavice uz pomoc specijalnih skidaca za nadogradjene trepavice.
Komentara (2)
Glavna funkcija gline pri stavljanju maske je izvlačenje toksina iz kože, čišćenje pora, izvlačenje viška masnoće i odstranjivanje izumrelih slojeva ćelija kože. Za pravljenje maski za lice od gline, uglavnom se koriste zelena ili bela glina.
Komentara (17)
Kozmetički preparati mogu imati jako negativni uticaj na ekologiju ako se nesavesno uništavaju, sa druge strane nije dokazano da imaju loše dejstvo na čoveka.
Komentara (0)
Sigurno vam se desilo da nestrpljivo očekujete neki datum, bilo to novogodišnja noć, rođendan, prvi dejt... Precrtavanje dana na kalendaru, ona pozitivna nervozica, razmišljanje šta da obučem, kako da se našminkam.
Komentara (7)
Trajna šminka je savremeni i skoro bezbolan oblik polutrajne tetovaže. Rodila se iz prave tetovaže gde igla tačkasto probija kožu.