Svi saloni lepote na jednom mestu
Izbegnite greške pri farbanju kose

Žene uglavnom menjaju frizuru ili boju kose kada žele da naprave velike promene u životu i kada im je potrebno novo i potpuno samopouzdanje. Sa druge strane farbanje kose je zabavno i može da utiče na vaš konačan izgled. ako ste se nekad napravile grešku, tu smo da vam pomognemo da vam se to ne ponovi i da sa novom bojom kose zasijate.

Ne perite kosu regeneratorom neposredno pre farbanja

Pranje kose pre farbanja je uredu, ali regenerator zaobidjite u širokom luku! Regenerator će sprečiti pigmentaciju dlake te učinak farbanja neće biti zadovoljavajuć. Dakle, pranje kose-da, ali nikako šamponom koji sadrži regenerator.

Obavezno dobro pročitajte uputstvo!

Znamo da ste nestrpljive za promenu i da jedva čekate da vidite kako vam stoji nova boja kose, ali pre svega mislite na svoje zdravlje i dugoročne posledice. U skorije vreme su se pojaville farbe za kosu bez amonijaka, što je pohvalno, ali ipak i za te farbe trebali biste da odradite alergo test, kao preventivu. Jednostavno, to su jake hemikalije, i može se očekivati da neko loše odreaguje. Ako ne morate, nemojte da se farbate same.

Odabir odgovarajuće boje u odnosu na oblik lica i ten.

Jednostavno, nepristaju sve boje svakome. Uredu je da eksperimentišete, podržavamo vas u tome, ali ako imate izrazito crne obrve a beo ten, zaboravite da se pretvorite u plavušu. Pokušajte da nikada radikalno ne menjate boju kose. Ako sam do sada imala kosu boje meda, odlučila sam da predjem u jarko crveno. Ne. Neka svaka promena bude postepena i razmislite pre iste. Takodje ako dobro vladate kompjuterima, pokušajte da u nekom programu pogledate kako biste izgledale kao plavuša, crnka, ridjokosa. Tu nema greške jer ćete onda biti sigurni šta želite.

Predugo držanje boje na kosi, NE

Instrukcije za nijansiranje i bojenje kose su tačno naglašeni na uputstvima farbe koju koristite. Duže držanje farbe na kosi neće imati nikakav drugi efekat osim potencijalnog oštećenja kose ili kože glave. Niti ćete dobiti neku drugu nijansu, niti će biti tamnija. Vremensko ograničenje je tu sa razlogom pa se i pridržavajte toga. Takodje, nemojte ni da žurite sa skidanjem boje, tek onda neće biti efekta. Jednostavno, samo pratite uputsvo.

Biranje boje kose na osnovu modela sa kutije

Nije baš da možete da verujete sto posto da je model sa kutije koristila baš tu farbu. Takodje, njena boja kose pre farbanja nije ista kao vaša, pa je velika verovatnoća da ne dobijete istu boju ili nijansu koju ste pikirali samo po bacanju pogleda na nasmejano lice na kutiji. Obično sa strane postoji tabelica koja pokazuje koju ćete nijansu dobiti na osnovu vaše boje kose.

Ne koristite blanš na tamnoj kosi pre farbanja u svetliju boju

Ako ste ofarbani u jako tamno boju do crne, ne koristite blanš iako ste odlučile da postanete plavuše ili želite svetliju boju kose. Prvo sačekajte da vam dovoljno izraste kosa, skraćujte kosu redovno i tek onda kada imate dovoljno izraslu,svoju prirodnu boju kose koristite blanš. Najbolje bi bilo da se za ovaj korak prvo posavetujete sa svojim frizerom.

Ne koristite blanš često

Koliko god da pomaže pri dobijanju nove, platinaste plave, samo plave ili bilo kog drugog izvlačenja svetlije boje kose, toliko može i da šteti i bukvalno sprži dlaku. Pre korišćenja blanša biste trebali da uradite alergo test i utvrdite da niste možda alergični na neku supstancu. Ali svakako, korišćenje blanša svedite na minimum.

Želimo vam da uživate u svom novom izgledu i ponosno nosite boju koju ste odabrale.

Komentara: 9
Pročitaj komentare
Komentara (24)
Pokušajte koliko već danas da prestanete sa ovom ružnom navikom, jer pored toga što je estetski problem, može da prouzrokuje i bolest celog organizma.
Komentara (9)
Žene uglavnom menjaju frizuru ili boju kose kada žele da naprave velike promene u životu i kada im je potrebno novo i potpuno samopouzdanje...
Komentara (1)
Nudimo vam tri maske za lice koje same možete da napravite u vašem domu. Vrlo su jednostavne i imaju dobar efekat.
Komentara (6)
Alge koje se koriste u kozmetičkoj industriji uglavnom se beru i sakupljaju u okeanskim i morskim dubinama. Naučnici svakog dana otkrivaju neke nove aktivne materije u molekulima algi, koji se sintetišu samo u njima
Komentara (30)
Saveti za zdravu, svilenu i lepu kosu. Načini da sačuvate zdravlje vlasišta i kose.
Komentara (12)
Šta je solarijum, koje su mu prednosti i mane
Komentara (47)
Muška depilacija ne treba da bude ništa neobično već prvenstveno treba da se smatra kao estetski i higijenski postupak za negu tela muškaraca.
Komentara (16)
Na korak od zavodljivog pogleda ispod obrva...
Komentara (17)
Svaka žena sa ponosom treba da nosi svoje godine, svako doba života ima svoje prednosti i čari. Vaše je da se potrudite da se osećate samouvereno uz zdrav način života.
Komentara (15)
Trajna šminka je savremeni i skoro bezbolan oblik polutrajne tetovaže. Rodila se iz prave tetovaže gde igla tačkasto probija kožu.