Najveća online baza salona lepote
Depilacija za muškarce

Budimo iskreni, na području na kome živimo i dalje je pomalo tabu tema muška depilacija. Mi smo tu da osujetimo ideju da je muškarac manje muškarac ako uklanja dlake.

Vrsni sportisti, pre svega plivači i vaterpolisti moraju da uklone dlake sa grudi, stomaka i ledja radi boljeg i bržeg kretanja kroz vodu. Muškarci koji su lepo gradjeni i pri tom ne poseduju neki od „ljubavnih tepiha“ mame uzdahe nežnijeg pola. Naravno, ukusi su različiti, možda neka dama upravo „pada“ na latino zavodnika. Ako ste jedna od njih, možda ovaj tekst nije za vas.

Takodje u poslednje vreme se propagira sve više proizvoda za negu muškaraca, više nije dovoljno da se ON istušira, naparfemiše i da je spreman za izlazak. Žene danas očekuju više, u vidu da ON zaista mora da vodi računa o svom izgledu, higijeni. Ne mora da bude maneken ili da troši više vremena u kupatilu od NJE, ali korišćenje kvalitetnog afteršejva, dezodoransa, gela za tuširanje, šampona i pranje ruku je obavezno.

Uklanjanje dlaka kod muškaraca može da ima estetsku i pre svega higijensku stranu, koja je najneophodnija tokom letnjih meseci. Na našem sajtu već možete pronaći tekst o načinima uklanjanja neželjenih dlačica, ali ćemo našim dragim muškarcima sugerisati na par bitnih stvari.

Depilacija prepona i zadnjice:

Što se depilacije prepona i zadnjice tiče, preporučujemo vam sledeće:
Pretpostavimo da ste se naježili pri samoj pomisli na ovu depilaciju, pre svega zbog bola. Prag bola kod žena je viši i one to junački podnose, ali imamo mali kompromis za vas.
Napred se uredno obrijte, a u kozmetičkom salonu se prepustite profesionalcima koji će vas brzo i lako osloboditi dlačica pomoću toplog/hladnog voska. Prvi put će verovatno dosta boleti, ali već svaki sledeći put bol će biti manji jer je koren dlake oslabljen. Ovaj poduhvat bi trebao da ima efekat oko 2 nedelje, a zatim ponovo posetite kozmetičara nakon mesec dana.
Napomena: Ukoliko ste skloni urastanju dlaka na zadnjici ili ste imali hiruršku intervenciju zbog urastanja dlaka, molimo vas da se prvo posavetujete sa dermatologom. Ne preporučujemo vam depilacione kreme, mada se nadamo da će se uskoro i na našem tržištu pojaviti depilaciona krema koja je napravljena isključivo za muškarce i to specijalno za intimno područje. Ne brinite, obavestićemo vas na vreme.

Uklanjanje dlaka sa područja stomaka i grudi:

Ako ste se informisali preko youtube-a o muškoj depilaciji, verovatno ste „naleteli“ na snimke studenata koji depiliraju druga zbog opklade ili neslane šale. Ne brinite, kada dodjete u kozmetički salon, niko vas neće ščepati, baciti na krevet i besomučno vas čerupati gde stigne. Pre svega u kozmetičkim salonima radi stručno osoblje, koje će se posavetovati sa vama koji način uklanjanja dlaka je najbolji za vas i tu regiju.
Takodje, ovim poslom se uglavnom bave dame, pa morate ostati jaki, kako ih ne biste razočarali. Stisnite zube. Nakon tretmana će se potruditi da vam daju savete kako da tretirate depilirano područje kako ne bi došlo do iritacije. Verovatno ćete trebati da nanosite hidrociklin mast par dana. Dlake na grudima su izuzetno jake, a koža osetljiva pa su iritacija i crvenilo krajnje očekivana pojava. Napomena: Ne preporučujemo korišćenje depilacionih krema na grudima, dok je na stomaku to moguće, ali ne garantujemo za stopostotni učinak. Ako vam je koža nakon depilacije jako iziritirana, izbegavajte sunčanje par dana. Ako se spremate za more, depilaciju uradite minimum nedelju dana pre puta. U nekim kozmetičkim salonima postoji i depilacija šećernom pastom koja garantuje manji stepen iritacije i bola, pa vam to toplo preporučujemo. Zahvat traje malo duže i skuplji je, ali pošto je kvalitetan i garantuje dobar učinak, možda je to najbolji način da depilirate područje stomaka i grudi.

Depilacija ledja:

Po nekom nezvaničnom pravilu, depilacija ledja nije toliko bolna, i koža lakše podnosi zahvat. Iritacija bi trebalo da bude manje intezivna nego u predelu grudi.

Uklanjanje dlaka ispod pazuha:

Najbolje je brijanje, jer lojne žlezde ispod pazuha muškaraca se jače i više luče nego kod žena pa postoji mogućnost komplikacija ukoliko depilirate ovu regiju. Ukoliko leti ne odstranjujete dlake ispod pazuha, znoj se zadržava i stvara neprijatan miris.

Uklanjanje dlaka oko regije obrva:

Ukoliko imate spojene i izrazito jake obrve, pincetom počupajte samo sredinu, tj, predeo iznad korena nosa, neka to izgleda suptilno i prirodno, ne preterujte sa oblikovanjem i nikako ne čupajte obrve po gornjoj liniji.

Depilacija nogu i ruku:

Što se depilacije nogu tiče, preporučujemo vam korišćenje toplog ili hladnog voska pa i uklanjanje dlaka šećernom pastom. Brijanje izbegavajte, jer dlake postaju još jače i gušće. Probajte depilacione kreme, ako trenutno nemate vremena ili sredstava da posetite kozmetički salon. OBAVEZNO dobro pročitajte uputstvo i odradite alergo test. Ukoliko se pojavi bilo kakva neželjena pojava prekinite korišćenje depilacione kreme.

Dragi muškarci budite jaki, ne plašite se da probate ovaj vid ulepšavanja i nege tela. Neka sila bude s vama.

Komentara: 14
Pročitaj komentare
Komentara (6)
Nekada jednostavno nemate vremena ili ne znate šta biste sa kosom. Mukama je došao kraj.
Komentara (6)
Nokti su ogledalo zdravlja našeg organizma. na šta bismo trebali da obratimo pažnju pri promenama na noktima
Komentara (53)
Kako do savrsenog tena uz bezbedno sunčanje
Komentara (14)
Saveti za zdravu, svilenu i lepu kosu. Načini da sačuvate zdravlje vlasišta i kose.
Komentara (17)
Svaka žena sa ponosom treba da nosi svoje godine, svako doba života ima svoje prednosti i čari. Vaše je da se potrudite da se osećate samouvereno uz zdrav način života.
Komentara (24)
Pokušajte koliko već danas da prestanete sa ovom ružnom navikom, jer pored toga što je estetski problem, može da prouzrokuje i bolest celog organizma.
Komentara (19)
Koreni aromaterapije dosežu u daleku istoriju. Moć aromaterapije je velika i pomaže u uklanjanju stresa.
Komentara (3)
Kako je samo divno biti tinejdžer, toliko toga možete da isprobate, toliko stilova, boja, sve vam dobro stoji. Mladost je lepa sama po sebi, ali vam pruža i mogućnost da se ludirate.
Komentara (18)
Trajna šminka je savremeni i skoro bezbolan oblik polutrajne tetovaže. Rodila se iz prave tetovaže gde igla tačkasto probija kožu.