Portal za salone lepote
Kako ukloniti trajnu šminku

Ukoliko želite da se oslobodite tetovaže, bilo zbog loših kontura ili drugih nuspojava, postoje dva načina za to.

foto: http://www.dubaiinternetmarketing.com

Pre svega treba imati na umu, da se tretman uklanjanje tetovaže može uraditi samo u kozmetičkim salonima. Prvi način za uklanjanje trajne šminke bilo sa usana, očiju ili obrva, je laserom. Teorijski je moguće, ali se ne preporučuje, jer može stvoriti ožiljke. Sam postupak zavisi od pigmenta i mesta na kom se tetovaža nalazi.

Ako se laser primenjuje na usnama, moguće je da će boja postati još tamnija, tako da bi ste morali da čekate još nekoliko meseci da se boja potpuno neutrališe.

Kada su u pitanju obrve, postoji veliki rizik da dođe do potpunog gubitka dlaka. Većina kozmetičara se teško prihvata zadatka da skida liniju ajlajnera sa očnih kapaka. Ne samo što postoji opasnost od gubitka vida, nego je i boja kojom se tetoviraju kapci jako tamna, pa je velika verovatnoća da se neće u potpunosti skinuti.

Kao drugo rešenje postoji takozvana naturalizacija. Ovaj tretman košta čak i do pet puta više nego izrada same tetovaže, a sastoji se u naknadnom unošenju pigmenata, sa kojima se koži vraća prirodna boja.

Komentara: 5
Pročitaj komentare
Komentara (13)
Muška depilacija ne treba da bude ništa neobično već prvenstveno treba da se smatra kao estetski i higijenski postupak za negu tela muškaraca.
Komentara (3)
Glina oduvek ima široku primenu u medicini i kozmetici. Za nju se može reći da na organizam deluje i spolja i iznutra. Unošenjem gline u organizam omogućava se snabdevanje ćelija mineralima, podstiče odbrambeni mehanizam organizma...
Komentara (5)
Ukoliko želite da se oslobodite tetovaže, bilo zbog loših kontura ili drugih nuspojava, postoje dva načina za to.
Komentara (1)
Nudimo vam tri maske za lice koje same možete da napravite u vašem domu. Vrlo su jednostavne i imaju dobar efekat.
Komentara (3)
Tako mala, a tako moćna-maskara. Nekada je samo ona potrebna.
Komentara (7)
Trajna šminka je savremeni i skoro bezbolan oblik polutrajne tetovaže. Rodila se iz prave tetovaže gde igla tačkasto probija kožu.
Komentara (17)
Kozmetički preparati mogu imati jako negativni uticaj na ekologiju ako se nesavesno uništavaju, sa druge strane nije dokazano da imaju loše dejstvo na čoveka.
Komentara (24)
Pokušajte koliko već danas da prestanete sa ovom ružnom navikom, jer pored toga što je estetski problem, može da prouzrokuje i bolest celog organizma.
Komentara (5)
Kako da skinete nadogradjene trepavice uz pomoc specijalnih skidaca za nadogradjene trepavice.
Komentara (22)
Nadogradnja večtačkih trepavica i efekat lepih i gustih trepavica