Portal za salone lepote
Šta je zapravo trajna šminka

Šta je zapravo trajna šminka

Trajna šminka je savremeni i skoro bezbolan oblik polutrajne tetovaže. Rodila se iz prave tetovaže gde igla tačkasto probija kožu. Kod trajne šminke ubodi igle sa bojom dosežu samo do površinske kože, ne povređujući žive čelije, tako da boja ne dospeva u krvotok.

foto: http://hstrial-youresovaininc.homestead.com

Trajanje ove tetovaže je između tri i pet godina, posle čega crtež polako bledi. Trajna šminka se radi specijalnim aparatom sa sterilnom iglom. Iglica ubacuje mikropigment u epiderm, u vidu kontura na usana, očnim kapcima ili u iscrtanu formu obrva. Boje koje se koriste pri trajnom šminkanju su na bazi biljnih pigmenata, za razliku od klasičnog tetoviranja, gde se koriste boje koje su sačinjene kako od organskih, tako i od neorganskih pigmenata. Trajna šminka ima više nijansi, pa se može lako prilagoditi vašim željama i efektu koji želite da postignete na očima, usnama ili obrvama.

Trajna šminka obrva

Trajna šminka ima pun efekat upravo kada se uradi na obrvama.Obrve se oblikuju po želji i u skladu sa bojom očiju, kose i tena. Nakon tetoviranja obrve izgledaju potpuno prirodno, a izgled im se neće pokvariti pod uticajem vode, niti vrućine.

foto: http://lashem-n-leavem.com

Pored promene oblika, trajnom šminkom se proširuju mogućnosti da vizuelno smanjite oblik očiju, lica ili čela. Najbolje je da izaberete boju obrva u skladu sa vašom prirodnom ili ofarbanom kosom. Pre nego što vam u kozmetičkom salonu urade trajnu šminku obrva, potrebno je da se prethodno precizno dogovorite oko dužine, debljine i boje obrva. Obe obrve u svakom slučaju moraju da budu srazmeri sa licem. trajno šminkanje obrva se preporučuje starijim osobama, jer po prirodi gube obrve, pa ih je sve teže ulepšavati. Ako je moguće, treba sačuvati svoju dlaku obrva, radiprirodnijeg i lepšeg izgleda. Pre trajnog šminkanja obrva potrebno je naravno, oprati i dobro dezinfikovati područje koje se tetovira.

Trajna šminka linije očiju

Za tetoviranje linija očiju pigmenti se iglicom uvode na ona mesta koja se uobičajno iscrtavju olovkom ili senče. Male količine prirodnog pigmenta uvode se kod korena trepavica, čineći ih tako vizuelno gušćim.

foto: http://images.suite101.com

Ukoliko imate retke i slabe trepavice, tetoviranjem linija koje idu uz samu ivicu oka, možete lako sakriti ovaj nedostatak. Osim što ćete biti uvek perfektno našminkani, trajna šminka je posebno pogodna za žene slabijeg vida, kao i za one koje se bave sportom. Trajna šminka se neće pokvariti znojenjem lica, niti pod uticajem vode. Ukoliko nemate potrebu za bilo kakvom estetskom korekcijom na vašim očima, blaga trajna šminka kapaka oka je odlična podloga za sve oblike dekorativne šminke na očima.

Trajna šminka usana

Tetoviranjem linije usana postiže se punoća usana i ispravljaju asimetrije ili se samo usne naglašavaju. Pored korekcije, trajna šminka na usnama, učiniće da vam usne izgledaju uvek lepo našminkane, čak i kada se karmin delimično obriše. Za trajnu šminku usana postoji veliki broj nijansi kojima možemo da oslikamo usne kako god želimo, ali ipak boja mesa je najzgodnija i najprirodnija kada ste bez šminke. Na oblikovane i istetovirane usne možete nanositi svoje omiljene boje karmina ili samo sjaj i izgledaće predivno. Jedini problem koji može da se javi kod tetoviranja linije usana jeste herpes ili groznica. Ako je u organizmu prisutan herpes, hoće da se aktivira kada se radi trajna šminka. Ovaj virus je prisutan kod polovine žena, a u slučaju da se pojavljuje mora se potražiti pomoć dermatologa, koji će vam dati tablete za prevenciju ovih neprijatnosti. Trajnost ove metode šminkanja je od tri do pet godina, nakon toga boja počinje da bledi i potrebno je ponoviti postupak

Komentara: 15
Pročitaj komentare
Komentara (1)
Nudimo vam tri maske za lice koje same možete da napravite u vašem domu. Vrlo su jednostavne i imaju dobar efekat.
Komentara (5)
Ukoliko želite da se oslobodite tetovaže, bilo zbog loših kontura ili drugih nuspojava, postoje dva načina za to.
Komentara (10)
U nedoumici ste kakve su frizure popularne ove sezone? Imamo rešenje za vas
Komentara (3)
Tako mala, a tako moćna-maskara. Nekada je samo ona potrebna.
Komentara (1)
Galerija frizura sa pletenicama
Komentara (16)
Na korak od zavodljivog pogleda ispod obrva...
Komentara (3)
Kako je samo divno biti tinejdžer, toliko toga možete da isprobate, toliko stilova, boja, sve vam dobro stoji. Mladost je lepa sama po sebi, ali vam pruža i mogućnost da se ludirate.
Komentara (2)
Glavna funkcija gline pri stavljanju maske je izvlačenje toksina iz kože, čišćenje pora, izvlačenje viška masnoće i odstranjivanje izumrelih slojeva ćelija kože. Za pravljenje maski za lice od gline, uglavnom se koriste zelena ili bela glina.
Komentara (6)
Nokti su ogledalo zdravlja našeg organizma. na šta bismo trebali da obratimo pažnju pri promenama na noktima
Komentara (47)
Muška depilacija ne treba da bude ništa neobično već prvenstveno treba da se smatra kao estetski i higijenski postupak za negu tela muškaraca.