Portal u službi ulepšavanja
Nega zrele kože

Možda ste primetili neke nove znake na vašoj koži: neki delovi kože su više grubi, sitnije i više uočljive bore, nepravilna pigmentacija kože (obojenost), ili neelastičnost. To su sve normalne promene na koži koje se dešavaju dok starimo. Zaista ništa neobično, ali u današnje vreme gotovo da se diktira trend da koža mora večno da ostane mladalačkog izgleda i perfektno zategnuta.

Kozmetičke kuće gotovo svakodnevno nude nove, magične proizvode, ali ni jedan od njih vam neće mnogo pomoći ukoliko niste brinuli o koži još u mladosti. Tu su i genetika, nepravilna ishrana i loše navike (pre svega se misli na nikotin). Ali kada uklopite sve elemente koji vam mogu pomoći pri regeneraciji zrele kože, posle nekog vremena, trebali biste da budete zadovoljni rezultatima i steknete nove, zdrave navike koje će vam pomoći u daljem očuvanju vašeg celokupnog zdravlja i spoljašnje lepote.

Vaša koža zahteva drugačiju negu kako starite. Ne plašite se svojih godina, već se potrudite da izgledate lepo i negovano u kom god  dobu se nalazite. Kako starimo, koža ne proizvodi ćelije istim tempom. Biološki faktori i okruženje u kom živimo uzima svoj danak. Često smo i sami krivi, nepromišljenim potezima za stvaranje neželjenih bora, suvoću kože, fleka i slično prekomernim sunčanjem. Dakle, sunčanje jeste zdravo i treba da izlažemo kožu suncu radi stvaranja dovoljne količine vitamina D u organizmu, ali sa svim faktorima zaštite u odredjenom dobu dana, naravno.

Sa ovih par saveta bismo voleli da vam pomognemo u očuvanja zdravlja vaše kože:

  • Potražite preparate za negu kože koji će odgovarati vašem tipu kože, a koji pri tom sadrže sastojke kao što su vitamin C i retinol.
  • Ako ste pušač, prestanite da konzumirate nikotin. Otrovi iz cigare isušuju kožu i čine je neelastičnom.
  • Zdravo se hranite. Zdrava ishrana utiče na dobru hidrataciju i regeneraciju kože, kao i konzumiranje dovoljno tečnosti. To ne mora da bude isključivo voda, već i sveže cedjeni voćni sokovi ili čajevi bez šećera(ako ne možete da smislite nezašećereni čaj, dodajte kašičicu meda).
  • Ako još uvek niste, krenite u teretanu, ili vežbajte kod kuće i potrudite se da tempo vežbanja i same vežbe prilagodite godinama i mogućnostima. Redovno vežbanje garantuje zategnutu kožu.
  • Neka vam u kozmetičkom salonu preporuče tretmane koji vam najviše odgovaraju.
  • Priuštite dovoljno sna i odmora. Znamo da je to najlakše reći a teško učiniti u ovom brzom vremenu, ali umesto da do kasno uveče gledate televiziju, zaspite u dobro provetrenoj prostoriji.

 

Kada sve ovo saberete i potrudite se da ostanete istrajni u novom načinu života, koji će sigurno imati pozitivne rezultate, možete da počnete da koristite i neki od reklamiranih proizvoda za negu kože, koji, da bi imali potpuno dejstvo, moraju da imaju i dobru podlogu. 

Takodje preporučujemo da se konsultujete sa dermatologom koja bi vam krema (odnosno koji su sastojci najviše potrebni vašoj koži) odgovarala. Drage dame, počnite pozitivno da razmišljate, nemojte da budete lenje i posvetite se svojoj lepoti.

Komentara: 17
Pročitaj komentare
Komentara (9)
"Mladost je srećna, jer za nju postoji budućnost."-Gogolj. Ako ste u pubertetu, vreme je da se učite zdravim navikama za bezbrižno odrastanje.
Komentara (3)
Kako je samo divno biti tinejdžer, toliko toga možete da isprobate, toliko stilova, boja, sve vam dobro stoji. Mladost je lepa sama po sebi, ali vam pruža i mogućnost da se ludirate.
Komentara (18)
Koreni aromaterapije dosežu u daleku istoriju. Moć aromaterapije je velika i pomaže u uklanjanju stresa.
Komentara (5)
Ukoliko želite da se oslobodite tetovaže, bilo zbog loših kontura ili drugih nuspojava, postoje dva načina za to.
Komentara (2)
Glavna funkcija gline pri stavljanju maske je izvlačenje toksina iz kože, čišćenje pora, izvlačenje viška masnoće i odstranjivanje izumrelih slojeva ćelija kože. Za pravljenje maski za lice od gline, uglavnom se koriste zelena ili bela glina.
Komentara (12)
Šta je solarijum, koje su mu prednosti i mane
Komentara (0)
Sigurno vam se desilo da nestrpljivo očekujete neki datum, bilo to novogodišnja noć, rođendan, prvi dejt... Precrtavanje dana na kalendaru, ona pozitivna nervozica, razmišljanje šta da obučem, kako da se našminkam.
Komentara (24)
Koji sve metodi uklanjanja neželjenih dlačica postoje
Komentara (17)
Kozmetički preparati mogu imati jako negativni uticaj na ekologiju ako se nesavesno uništavaju, sa druge strane nije dokazano da imaju loše dejstvo na čoveka.
Komentara (1)
trajna šminka linija usana.