Portal za salone lepote
Kako da vam oči dodju do izražaja


Očima govorimo i bez jezika, najbitnije su u neverbalnoj komunikaciji sa ljudima. Isto tako oči su i tajno oružje žena i naš glavni adut u igri zavodjenja. Pravilno istaknute oči pozivaju na flert, deluju neodoljivo i seksi.

Da bi naše oči došle u gro plan, vrlo su važne sredjene i dobro oblikovane obrve koje su prilagodjene obliku našeg lica. Pravilno oblikovane obrve daće licu okvir i staviti akcenat na naše oči.
One ne smeju biti nesredjene, pogrešno ili suviše počupane, ili potpuno zapuštene. Najvažnije je da nikada preterano ne dirate prirodan oblik obrva, već ga samo korigujete. Ukoliko je potrebno, obrve istaknite ili popravite olovkom za obrve.  

Za “pogled koji ubija” i atraktivnost očiju najbitniji je odabir prave nijanse senke koju ćemo prilagoditi boji svojih očiju, kose I tena. 

  • Plavoooke lepotice svoje oči najbolje će istaći senkama boje korala ili tamnosivim, čak i crnim nijansama.

  • Za mačkaste dame sa zelenim očima prpeoručuju se rozikaste nijanse, boja lavande i bronzani tonovi.

  • Smedjooke dame oči će naglasiti toplim braon nijasama i nijansama plave.

Veoma je važno i da znate na koji način da nanesete senku. Oko treba da senčite ili različitim nijansama jedne boje, od svetlije do tamnije, ili dvema različitim bojama. Zatim kod senčenja uvek dobro pazite da ublažite prelaze kako ne bi bili uočljivi. Ukoliko želite šik efekat i dah glamura na vašem licu, odaberite senke za oči u više boja. Fenomenalan blistav izgled postižemo i ako se opredelimo za svetlucave boje.

Takodje, preporučujemo i ultra popularni smokey-eyes koji će od svake žene napraviti zanosnu damu. Glavno pravilo za postizanje zadimljenog pogleda jeste da upotrebite dosta senki u tamnim bojama u dve ili tri slične nijanse.

Crna i siva nisu obavezne, šta više većina drugih boja više odgovara dnevnim varijantama i može vam dati mekši i sanjiviji izraz. Inspiraciju možete potražiti i u smedjoj, bronzanoj, petrolej, noćno plavoj boji i sl....Ne zaboravite crnu olovku ili ajlajner koji ce zaokružiti ceo smokey-eyes efekat.Nekad je i samo olovka za oči dovoljna da vaše oči izgledaju očaravajuce. Olovka za oči je vrlo prakticna, njena osnovna namena je da istaknete oči, vizuelno ih povećate, zakamuflirate nepravilan oblik očiju ili da postignete efekat prodornosti. Paleta boja olovaka za oči dostupna je u svim zamislivim bojama, skoro kao i senki. Svetloplavom ili belom olovkom povećaćete oči (stari trik profi šminkera), zelenom ćete ih učiniti mačkastim i egzotičnim, roze olovkom možete da se poigrate i dobijete otkačen izgled. Stvar je ukusa i individualnog stila za koju ćete se opredeliti, ali ipak nemoguće je zameniti crnu olovku. Oči uokvirene olovkom umeju da izgledaju vrlo šik, mistično i atraktivno.


Kao šlag na tortu, na oči dolazi maskara, popularna kraljica make-upa. Obavezni, najvažniji i završni korak u šminkanju.

Maskara je toliko bitna da je često ističu upravo kao tu koju treba da nanesete kada treba da se odlučite za samo jedan make-up proizvod. Guste i duge trepavice daće sjaj vašim očima i izbaciti ih u prvi plan, oči će dobiti na krupnoći, a celo lice zračiće elegancijom.Sada u akciju,oborite nekog s nogu…trep,trep...

Komentara: 14
Pročitaj komentare
Komentara (18)
Koreni aromaterapije dosežu u daleku istoriju. Moć aromaterapije je velika i pomaže u uklanjanju stresa.
Komentara (17)
Svaka žena sa ponosom treba da nosi svoje godine, svako doba života ima svoje prednosti i čari. Vaše je da se potrudite da se osećate samouvereno uz zdrav način života.
Komentara (1)
Galerija frizura sa pletenicama
Komentara (6)
Nokti su ogledalo zdravlja našeg organizma. na šta bismo trebali da obratimo pažnju pri promenama na noktima
Komentara (2)
Da li ste se ikad zapitali sta nokti mogu da kazu o vama ili osobi koju ste upoznali?
Komentara (0)
Sigurno vam se desilo da nestrpljivo očekujete neki datum, bilo to novogodišnja noć, rođendan, prvi dejt... Precrtavanje dana na kalendaru, ona pozitivna nervozica, razmišljanje šta da obučem, kako da se našminkam.
Komentara (6)
Alge koje se koriste u kozmetičkoj industriji uglavnom se beru i sakupljaju u okeanskim i morskim dubinama. Naučnici svakog dana otkrivaju neke nove aktivne materije u molekulima algi, koji se sintetišu samo u njima
Komentara (0)
Nepisano pravilo o dugotrajnosti i kvalitetu četki za šminku zavise od njihovog pravilnog održavanja.
Komentara (5)
Kako da skinete nadogradjene trepavice uz pomoc specijalnih skidaca za nadogradjene trepavice.
Komentara (9)
Žene uglavnom menjaju frizuru ili boju kose kada žele da naprave velike promene u životu i kada im je potrebno novo i potpuno samopouzdanje...