Portal za salone lepote
Šta je zapravo solarijum

To su veštački izvori UVA zračenja, gde se ten dobija bez opasnosti od pojave opekotina.


Solarijum može da se koristi u lečenju nekih kožnih bolesti (psorijaza, ekcem), pa čak može da se koristi u prevenciji od osteoporoze. Površina kože koju solarijum obuhvata je gotovo 100%, pa je idealan za pripreme za leto.

Kao što rekosmo, nema bojazni od opekotina, mada ukoliko koristite TURBO solarijum, opetotine su ipak moguće (kvarcovanje u turbo solarijumima treba da bude svedeno na minimalnu minutažu 2-4min).

Nije istina da je sunčanje na priridnom suncu opasnije od veštačkog, razlika je u tome što pri veštačkom sunčanju se za samo 15-30 minuta može primiti i 10-12 puta veća količina energije nego što koža primi ako se sunčaš tokom celog letnjeg dana.

Pre nego što se skinete i legnete/stanete u kapsulu, obavezno stavite zaštitne naočare sa UV zaštitom i na usne nanesite balsam koji u sebi sadrži UV zaštitu.

Umerenost je ključ svega! Apelujemo da se držite uputstava koje smo vam naveli u tekstu "Pripreme za odlazak u solarijum", a sve u interesu vaseg zdravlja i zdravlja vaše kože, ipak je to najveći organ koji imamo.

Komentara: 12
Pročitaj komentare
Komentara (5)
Ukoliko želite da se oslobodite tetovaže, bilo zbog loših kontura ili drugih nuspojava, postoje dva načina za to.
Komentara (12)
Šta je solarijum, koje su mu prednosti i mane
Komentara (3)
Tako mala, a tako moćna-maskara. Nekada je samo ona potrebna.
Komentara (1)
Galerija frizura sa pletenicama
Komentara (17)
Kozmetički preparati mogu imati jako negativni uticaj na ekologiju ako se nesavesno uništavaju, sa druge strane nije dokazano da imaju loše dejstvo na čoveka.
Komentara (3)
Glina oduvek ima široku primenu u medicini i kozmetici. Za nju se može reći da na organizam deluje i spolja i iznutra. Unošenjem gline u organizam omogućava se snabdevanje ćelija mineralima, podstiče odbrambeni mehanizam organizma...
Komentara (6)
Alge koje se koriste u kozmetičkoj industriji uglavnom se beru i sakupljaju u okeanskim i morskim dubinama. Naučnici svakog dana otkrivaju neke nove aktivne materije u molekulima algi, koji se sintetišu samo u njima
Komentara (4)
Koreni aromaterapije dosežu u daleku istoriju. Moć aromaterapije je velika i pomaže u uklanjanju stresa.
Komentara (2)
Glavna funkcija gline pri stavljanju maske je izvlačenje toksina iz kože, čišćenje pora, izvlačenje viška masnoće i odstranjivanje izumrelih slojeva ćelija kože. Za pravljenje maski za lice od gline, uglavnom se koriste zelena ili bela glina.