Svi saloni lepote na jednom mestu
Šta je zapravo solarijum

To su veštački izvori UVA zračenja, gde se ten dobija bez opasnosti od pojave opekotina.


Solarijum može da se koristi u lečenju nekih kožnih bolesti (psorijaza, ekcem), pa čak može da se koristi u prevenciji od osteoporoze. Površina kože koju solarijum obuhvata je gotovo 100%, pa je idealan za pripreme za leto.

Kao što rekosmo, nema bojazni od opekotina, mada ukoliko koristite TURBO solarijum, opetotine su ipak moguće (kvarcovanje u turbo solarijumima treba da bude svedeno na minimalnu minutažu 2-4min).

Nije istina da je sunčanje na priridnom suncu opasnije od veštačkog, razlika je u tome što pri veštačkom sunčanju se za samo 15-30 minuta može primiti i 10-12 puta veća količina energije nego što koža primi ako se sunčaš tokom celog letnjeg dana.

Pre nego što se skinete i legnete/stanete u kapsulu, obavezno stavite zaštitne naočare sa UV zaštitom i na usne nanesite balsam koji u sebi sadrži UV zaštitu.

Umerenost je ključ svega! Apelujemo da se držite uputstava koje smo vam naveli u tekstu "Pripreme za odlazak u solarijum", a sve u interesu vaseg zdravlja i zdravlja vaše kože, ipak je to najveći organ koji imamo.

Komentara: 12
Pročitaj komentare
Komentara (0)
Zima ima svoje čari, ali i svoje mane. Zaboravite na ispucane usne, suvu kožu ruku i zaštitite kosu. Ukoliko želite da se spasite ispucanih usana, peta, osećaja suve kože, kao i da ostanete lepe i kada dodju topliji dani, pročitajte naše savete:
Komentara (2)
Glavna funkcija gline pri stavljanju maske je izvlačenje toksina iz kože, čišćenje pora, izvlačenje viška masnoće i odstranjivanje izumrelih slojeva ćelija kože. Za pravljenje maski za lice od gline, uglavnom se koriste zelena ili bela glina.
Komentara (15)
Trajna šminka je savremeni i skoro bezbolan oblik polutrajne tetovaže. Rodila se iz prave tetovaže gde igla tačkasto probija kožu.
Komentara (24)
Koji sve metodi uklanjanja neželjenih dlačica postoje
Komentara (0)
Nepisano pravilo o dugotrajnosti i kvalitetu četki za šminku zavise od njihovog pravilnog održavanja.
Komentara (1)
trajna šminka linija usana.
Komentara (3)
Glina oduvek ima široku primenu u medicini i kozmetici. Za nju se može reći da na organizam deluje i spolja i iznutra. Unošenjem gline u organizam omogućava se snabdevanje ćelija mineralima, podstiče odbrambeni mehanizam organizma...
Komentara (17)
Svaka žena sa ponosom treba da nosi svoje godine, svako doba života ima svoje prednosti i čari. Vaše je da se potrudite da se osećate samouvereno uz zdrav način života.
Komentara (22)
Nadogradnja večtačkih trepavica i efekat lepih i gustih trepavica
Komentara (2)
Da li ste se ikad zapitali sta nokti mogu da kazu o vama ili osobi koju ste upoznali?