Portal u službi ulepšavanja
Šta je zapravo solarijum

To su veštački izvori UVA zračenja, gde se ten dobija bez opasnosti od pojave opekotina.


Solarijum može da se koristi u lečenju nekih kožnih bolesti (psorijaza, ekcem), pa čak može da se koristi u prevenciji od osteoporoze. Površina kože koju solarijum obuhvata je gotovo 100%, pa je idealan za pripreme za leto.

Kao što rekosmo, nema bojazni od opekotina, mada ukoliko koristite TURBO solarijum, opetotine su ipak moguće (kvarcovanje u turbo solarijumima treba da bude svedeno na minimalnu minutažu 2-4min).

Nije istina da je sunčanje na priridnom suncu opasnije od veštačkog, razlika je u tome što pri veštačkom sunčanju se za samo 15-30 minuta može primiti i 10-12 puta veća količina energije nego što koža primi ako se sunčaš tokom celog letnjeg dana.

Pre nego što se skinete i legnete/stanete u kapsulu, obavezno stavite zaštitne naočare sa UV zaštitom i na usne nanesite balsam koji u sebi sadrži UV zaštitu.

Umerenost je ključ svega! Apelujemo da se držite uputstava koje smo vam naveli u tekstu "Pripreme za odlazak u solarijum", a sve u interesu vaseg zdravlja i zdravlja vaše kože, ipak je to najveći organ koji imamo.

Komentara: 12
Pročitaj komentare
Komentara (4)
Koreni aromaterapije dosežu u daleku istoriju. Moć aromaterapije je velika i pomaže u uklanjanju stresa.
Komentara (6)
Kako biste trebali na najbolji način da održavate nadogradjene trepavice
Komentara (9)
Žene uglavnom menjaju frizuru ili boju kose kada žele da naprave velike promene u životu i kada im je potrebno novo i potpuno samopouzdanje...
Komentara (17)
Svaka žena sa ponosom treba da nosi svoje godine, svako doba života ima svoje prednosti i čari. Vaše je da se potrudite da se osećate samouvereno uz zdrav način života.
Komentara (24)
Pokušajte koliko već danas da prestanete sa ovom ružnom navikom, jer pored toga što je estetski problem, može da prouzrokuje i bolest celog organizma.
Komentara (22)
Šta raditi pre i posle depilacije intimne zone?
Komentara (6)
"Mladost je srećna, jer za nju postoji budućnost."-Gogolj. Ako ste u pubertetu, vreme je da se učite zdravim navikama za bezbrižno odrastanje.
Komentara (1)
Nudimo vam tri maske za lice koje same možete da napravite u vašem domu. Vrlo su jednostavne i imaju dobar efekat.
Komentara (2)
Da li ste se ikad zapitali sta nokti mogu da kazu o vama ili osobi koju ste upoznali?
Komentara (7)
Trajna šminka je savremeni i skoro bezbolan oblik polutrajne tetovaže. Rodila se iz prave tetovaže gde igla tačkasto probija kožu.