Svi saloni lepote na jednom mestu
Depilacija. Spremne za leto.

Drage moje dame, leto uveliko kuca na vrata, dolaze godišnji odmori, nosi se ležernija odeća, samim tim se otriva i veći deo tela. Hajde da pričamo o depilaciji. Radi se o uklanjanju neželjenih dlačica. Verujem da je većina vas probala razne metode. Topli vosak, hladan vosak, brijanje...dakle, ima dosta opcija, otkrijte koja vam najviše odgovara.

Pa da počnemo:

Brijanje neželjenih dlačica, prednosti i mane:

Najbrža i najefikasnija metoda, ako vam se baš žuri. U pitanju je samo površinsko uklanjanje dlačica, pri čemu skidate i tanak sloj epiderma. Dakle, u nekom smislu grebete kožu, iritirate je, a problem se vraća i to posle samo par dana. Dlake će biti gušće i jače. Mada, preporučujemo brijanje pazuha. Kako je tehnologija danas uznapredovala, postoje brijači koji su namenjeni isključivo ženama koji imaju 2-4 oštrice, čime je brijanje brže i efikasnije. Takodje imaju i traku koja u sebi sadrži aloe veru i time sprečava iritaciju. Tako da, ako već morate da se brijete, izaberite ovakav tip brijača.

 

 

Depilacija ,depiliranje toplim/hladnim voskom, prednosti i mane:


Ovo je dosta efikasniji metod od brijanja, mada opet trebate da čekate malo duži vremenski period da dlake dovoljno izadju na površinu kože kako bi bile spremne za uklanjanje. Prvo i osnovno što biste trebale da uradite pre depiliranja voskom(bez obzira da li je hladan ili topao) je da vam dlačice ne budu duže od pola centimetra(skratite ih makazicama pre tretmana), toplom vodom operite kožu kako bi dlačice omekšale a pore otvorile i osušite ih peškirom.
Pri depilaciji, opustite se (koliko je god to moguće, jer ako ste napeti, definitivno ćete osetiti jači bol). Pre nego što dodje do momenta čupanja dlačica, zategnite kožu rukama (to će vam najbolje objasniti vas kozmetičar). Pošto smo svi drugačiji, imamo različite tipove kože i pragove bola, najbolje bi bilo da sami okusite oba principa i izaberete onaj koji vam najviše odgovara

. Koji god princip izaberete količina slabijeg ili jačeg bola je neizbežna, nažalost. Ono što je dobro je to da se dlačice čupaju iz korena, ne rastu intezivno 2-3 nedelje, redje su, slabije i svetlije.

 topli vosak- vosak se zagreje i dok je još izuzetno topao/vruć se nanosi na željeno mesto u smeru rasta dlaka, uklanja se ručno u suprotnom smeru. Postoji mogućnost od opekotina, ukoliko to radite kod kuće. Zato pravac kozmetički salon i neka vam stručno lice ukloni dlačice. Posle tretmana trebalo bi naneti odredjene losione koji u sebi sadrže ekstrakt aloe vere ili naneti puder. Takodje, pri tuširanju predjite sundjerom preko depiliranog mesta kako bi se mrtva koža uklonila i time sprečili urastanje dlaka (dlake su posle depilacije dosta oslabljene i ne mogu da izadju na površinu, ovim činom sprečavate njihovo urastanje). U nekim salonima će vam preporučiti da nanosite i hidrociklin posle tretmana.

hladni vosak-vosak se nanosi iz posebne patrone direktno na željeno mesto u smeru rasta dlake, a uklanja se trakicom u suprotnom smeru. Idealan je za područje ruku, nogu i nausnica.

Depilacija šećernom pastom, prednosti i mane:

 Ovaj princip uklanjanja dlačica su koristili još u drevnom Egiptu, a stari Grci su preuzeli od njih, a danas se vratilo u modu na velika vrata. U pitanju je mešavina fruktoze, saharoze i glukoze, a za razliku od običnog voska prodire dublje u kožu, vadi dlaku iz korena i ne lomi je.
Evo na šta treba da obratite pažnju pre ovog metoda: dlačice trebaju da budu duge svega nekoliko milimetara, tj da su u fazi rasta, jer ako su duže, one su već u fazi opadanja i u folikuli se stvara dlačica koja će doći na njeno mesto. Biće potrebno dosta više vremena novoj dlačici da se stvori u folikuli ako je kraća. Preporučuje se za depilaciju prepona i ruku gde je koža posebno osetljiva jer blagotvorno dejstvo saharoze i glukoze čini kožu mekom i baršunastom.
Korisnici ovog tipa depilacije kažu da nema pojave tačkica i da koža ostaje glatka i baršunasta. Možda bismo trebali da napomenemo da ovaj proces malo duže traje od obične, postupak je manje bolan i vremenom dlačice postaju redje i mekše. 

Depilacija pincetom, prednosti i mane:

Čupanje dlačica iz korena. Ovaj metod traje duže i efikasan je koliko i depilacija voskom, ali se preporučuje u čupanju obrva i retkih dlaka na ostalim delovima tela koje niste uspeli da uklonite voskom.

Depilacione kreme, prednosti i mane:

 U pitanju je princip uklanjanja dlaka u kome je gotovo isti efekat kao i kod brijanja. Uklanjanja se samo vlas iznad površine kože, ali ne i koren dlake. Molimo vas da pre ove metode uradite alergo test! Bez obzira na to koju kremu izaberete, pažljivo pročitajte uputstvo. Ukoliko nemate bilo kakvu reakciju na kremu, nastavite sa tretmanima. Mada opet, trebali biste je izbegavati za kožu lica, svakako.

Epilacija laserom, prednosti i mane:

Ovaj proces mora da izvodi stručna osoba. Najmanje tri tretmana je potrebno uraditi za efekat potpunog uklanjanja dlačica. U zavisnosti od tipa vaše kože, preporučuju se različiti tretmani. Za ovaj korak biste trebali da se odlučite tokom zime, jer izlaganje kože suncu pre i nakon laserske epilacije nije preporučljivo. Takodje bi trebalo napomenuti da su tretmani skuplji i da je potrebno više vremena pre nego što dodje do potpunog prestanka rasta dlačica.

 

 

Elektroliza, prednosti i mane:

Je trajno uklanjanje dlačica. Takodje je potrebno, kao i kod lasera, ponavljati proces par puta do potpunog nestanka dlačica. Preporučuje se za manje površine. Dosta skup proces, ali su rezultati odlični.

Komentara: 24
Pročitaj komentare
Komentara (18)
Koreni aromaterapije dosežu u daleku istoriju. Moć aromaterapije je velika i pomaže u uklanjanju stresa.
Komentara (1)
Galerija frizura sa pletenicama
Komentara (6)
U nedoumici ste u izboru pravog pudera? imamo rešenje za vas.
Komentara (5)
Ukoliko želite da se oslobodite tetovaže, bilo zbog loših kontura ili drugih nuspojava, postoje dva načina za to.
Komentara (3)
Kako je samo divno biti tinejdžer, toliko toga možete da isprobate, toliko stilova, boja, sve vam dobro stoji. Mladost je lepa sama po sebi, ali vam pruža i mogućnost da se ludirate.
Komentara (22)
Nadogradnja večtačkih trepavica i efekat lepih i gustih trepavica
Komentara (6)
Nekada jednostavno nemate vremena ili ne znate šta biste sa kosom. Mukama je došao kraj.
Komentara (24)
Koji sve metodi uklanjanja neželjenih dlačica postoje
Komentara (0)
Nepisano pravilo o dugotrajnosti i kvalitetu četki za šminku zavise od njihovog pravilnog održavanja.
Komentara (17)
Kozmetički preparati mogu imati jako negativni uticaj na ekologiju ako se nesavesno uništavaju, sa druge strane nije dokazano da imaju loše dejstvo na čoveka.