Portal za salone lepote
Preporuke za depilaciju intimne zone

Ukoliko još niste skupile hrabrost za depilaciju intimne zone, evo par saveta i sugestija:

Uglavnom ste u početku brijale prepone i konačno ste se odlučile za depilaciju? Trebalo bi da znate, da bez obzira da li koristite hladan ili topao vosak, prva depilacija će biti najbolnija.
To je zato što je koren dlake izuzetno jak. Ali već sledećih puta bol će biti manji, neko ga možda više neće ni osećati posle dovoljnog puta ponavljanja.
Na predelu prepona koža je izuzetno tanka i osetljiva, najbolje bi bilo da vam kozmetičar sam preporuči depilaciju toplim ili hladnim voskom, ili kombinaciju ova dva. Kasnije ćete već sami videti koji vam princip više odgovara.
Neka vam dlake u ovom predelu budu duge ne manje od pola centimetra, ali ni predugačke, jer može doći do lomljenja dlake, a ne čupanja iz korena.

Pre tretmana, ako je moguće „istuširajte“ prepone toplom vodom, kako bi dlake omekšale, a pore se otvorile. Opustite se. Izbegavajte depilaciju prepona nedelju dana pre i tokom ciklusa.
Posle tretmana, nanesite losion koji u sebi sadrži aloe veru. Barem 2 puta nedeljno koristite sundjer za tuširanje u tom predelu kako biste uklonile mrtav deo kože i sprečile urastanje dlaka. Ukoliko imate urasle dlake, NE NIKAKO same da se bavite tim problemom! Posetite dermatologa ili kozmetičara da vam sterilnim iglama uklone dlake koje su urasle. Ako se problem sa uraslim dlakama nastavlja, možda bi bilo najbolje da zaboravite na depilaciju neko vreme i vratite se dobrom starom brijaču. 
Ne preporučuje se upotreba krema za bikini zonu!
 

Komentara: 22
Pročitaj komentare
Komentara (1)
Nudimo vam tri maske za lice koje same možete da napravite u vašem domu. Vrlo su jednostavne i imaju dobar efekat.
Komentara (6)
Nokti su ogledalo zdravlja našeg organizma. na šta bismo trebali da obratimo pažnju pri promenama na noktima
Komentara (10)
U nedoumici ste kakve su frizure popularne ove sezone? Imamo rešenje za vas
Komentara (2)
Glavna funkcija gline pri stavljanju maske je izvlačenje toksina iz kože, čišćenje pora, izvlačenje viška masnoće i odstranjivanje izumrelih slojeva ćelija kože. Za pravljenje maski za lice od gline, uglavnom se koriste zelena ili bela glina.
Komentara (24)
Pokušajte koliko već danas da prestanete sa ovom ružnom navikom, jer pored toga što je estetski problem, može da prouzrokuje i bolest celog organizma.
Komentara (53)
Kako do savrsenog tena uz bezbedno sunčanje
Komentara (0)
Zima ima svoje čari, ali i svoje mane. Zaboravite na ispucane usne, suvu kožu ruku i zaštitite kosu. Ukoliko želite da se spasite ispucanih usana, peta, osećaja suve kože, kao i da ostanete lepe i kada dodju topliji dani, pročitajte naše savete:
Komentara (15)
Koji sve metodi uklanjanja neželjenih dlačica postoje
Komentara (12)
Šta je solarijum, koje su mu prednosti i mane
Komentara (7)
Trajna šminka je savremeni i skoro bezbolan oblik polutrajne tetovaže. Rodila se iz prave tetovaže gde igla tačkasto probija kožu.