Najveća online baza salona lepote
Preporuke za depilaciju intimne zone

Ukoliko još niste skupile hrabrost za depilaciju intimne zone, evo par saveta i sugestija:

Uglavnom ste u početku brijale prepone i konačno ste se odlučile za depilaciju? Trebalo bi da znate, da bez obzira da li koristite hladan ili topao vosak, prva depilacija će biti najbolnija.
To je zato što je koren dlake izuzetno jak. Ali već sledećih puta bol će biti manji, neko ga možda više neće ni osećati posle dovoljnog puta ponavljanja.
Na predelu prepona koža je izuzetno tanka i osetljiva, najbolje bi bilo da vam kozmetičar sam preporuči depilaciju toplim ili hladnim voskom, ili kombinaciju ova dva. Kasnije ćete već sami videti koji vam princip više odgovara.
Neka vam dlake u ovom predelu budu duge ne manje od pola centimetra, ali ni predugačke, jer može doći do lomljenja dlake, a ne čupanja iz korena.

Pre tretmana, ako je moguće „istuširajte“ prepone toplom vodom, kako bi dlake omekšale, a pore se otvorile. Opustite se. Izbegavajte depilaciju prepona nedelju dana pre i tokom ciklusa.
Posle tretmana, nanesite losion koji u sebi sadrži aloe veru. Barem 2 puta nedeljno koristite sundjer za tuširanje u tom predelu kako biste uklonile mrtav deo kože i sprečile urastanje dlaka. Ukoliko imate urasle dlake, NE NIKAKO same da se bavite tim problemom! Posetite dermatologa ili kozmetičara da vam sterilnim iglama uklone dlake koje su urasle. Ako se problem sa uraslim dlakama nastavlja, možda bi bilo najbolje da zaboravite na depilaciju neko vreme i vratite se dobrom starom brijaču. 
Ne preporučuje se upotreba krema za bikini zonu!
 

Komentara: 22
Pročitaj komentare
Komentara (6)
Nokti su ogledalo zdravlja našeg organizma. na šta bismo trebali da obratimo pažnju pri promenama na noktima
Komentara (1)
Galerija frizura sa pletenicama
Komentara (22)
Nadogradnja večtačkih trepavica i efekat lepih i gustih trepavica
Komentara (13)
Muška depilacija ne treba da bude ništa neobično već prvenstveno treba da se smatra kao estetski i higijenski postupak za negu tela muškaraca.
Komentara (17)
Svaka žena sa ponosom treba da nosi svoje godine, svako doba života ima svoje prednosti i čari. Vaše je da se potrudite da se osećate samouvereno uz zdrav način života.
Komentara (5)
Kako da skinete nadogradjene trepavice uz pomoc specijalnih skidaca za nadogradjene trepavice.
Komentara (3)
Kako je samo divno biti tinejdžer, toliko toga možete da isprobate, toliko stilova, boja, sve vam dobro stoji. Mladost je lepa sama po sebi, ali vam pruža i mogućnost da se ludirate.
Komentara (53)
Kako do savrsenog tena uz bezbedno sunčanje
Komentara (14)
Na korak od zavodljivog pogleda ispod obrva...
Komentara (0)
Sigurno vam se desilo da nestrpljivo očekujete neki datum, bilo to novogodišnja noć, rođendan, prvi dejt... Precrtavanje dana na kalendaru, ona pozitivna nervozica, razmišljanje šta da obučem, kako da se našminkam.