Portal za salone lepote
Nekoliko saveta do zdrave i negovane kose

Morate priznati da zdrava i negovana kosa prija svakom oku, nebitno da li ste muškarac ili žena.
Duga kosa koja pada preko ramena, niz ledja, vešto vezana u pundju ili rep je uvek privlačna. Ili kratka kosa, sa svilenim odsjajem i zdravim krajevima. Evo na šta biste trebali da obratite pažnju pri nezi ovog blaga koje posedujete:

 • Ne plašite se da probate što više preparata za negu kose, šampona, regeneratora, pakovanja. Već ćete sami prosuditi koji najviše odgovara vašoj kosi, s tim što biste ipak trebali da obratite pažnju na tip kože vlasišta. Da li je sklona mašćenju ili pak suva? 
   
 • Obratite pažnju na teme kose konkretno. Zdravo teme-zdrava kosa. S vremena na vreme izmasirajte teme, na suvo ili pri pranju kose, blagim kružnim pokretima prstiju. Ne nanosite regenerator za kosu direktno na teme, već isključivo po dužini, a posebnu pažnju posvetite krajevima. 
   
 • Ne farbajte kosu sami, prepustite to profesionalcima, na kraju krajeva za to i postoje- frizeri. Ako ste se sami nekad farbali verovatno ste farbu nanosili odmah od korena ka krajevima. To je velika greška. Što farba duže deluje na kožu glave samim tim je iritira i čini kosu od korena slabijom. Zakažite tretman kod svog frizera, sedite u stolicu, listajte novine i prepustite svoju kosu profesionalcu. 


   
 • Kada perete kosu, uvek krećite od temena ka krajevima, s tim što ne biste trebali da je skupljate na vrhu glave. Dakle, pranje kose se vrši postepeno od temena ka krajevima uz laganu masažu vlasišta, jer to čini bolju prokrvljenost pri korenu dlake.


   
 • Kada god to možete, pustite kosu. Konstantno vezivanje u rep ili pundju čini da dlaka puca i lomi se, a i slabi u korenu. Pustite da kosa „diše“.
   
 • Pijte što više tečnosti i izbegavajte cigarete kao i boravak u zagušljivim prostorijama.
   
 • Bolje će biti ako češće skraćujete kosu po malo, nego da pravite velike zahvate odjednom.
   
 • Kad god možete izbegavajte korišćenje fena. Nakon pranja, uvijte kosu u peškir i ostavite je tako neko vreme kako bi peškir upio suvišnu vodu. Ako već morate da koristite fen, prosušite kosu, ostavite je malo, pa ponovite postupak. I tako nekoliko puta dok kosa ne postane potpuno suva. Možda vam se čini malo naporno i da duže traje, ali je efekat izuzetno dobar, bićete zadovoljni.

 • Što se tiče češljanja, ne češljajte se kada vam je mokra kosa. Nemojte je agresivno češljati i potrudite se da koristite češalj sa drvenim zupcima, jer oni sa metalnim ili plastičnim mogu da naškode koži glave i mogu doprineti mehaničkim oštećenjima kose. Češljanje uvek započnite od krajeva ka vrhu.
   
 • Uzimanje odredjenih vitamina može poboljšati stanje folikula i regulisati „metabolizam kose“.  

Duga,zdrava kosa predstavlja ženstvenost i sigurnost jer toliko toga možete učiniti sa njom. Negujte je i neka uvek bude čista i svilena, eksperimentišite sa frizurama, vidite koja najviše odgovara vašem obliku lica. Osećajte se sigurno kada koračate sa njom i neka vam se i drugi dive. Voli vas vaš tim salonlepote.info

Komentara: 30
Pročitaj komentare
Komentara (6)
Nokti su ogledalo zdravlja našeg organizma. na šta bismo trebali da obratimo pažnju pri promenama na noktima
Komentara (6)
U nedoumici ste u izboru pravog pudera? imamo rešenje za vas.
Komentara (0)
Nepisano pravilo o dugotrajnosti i kvalitetu četki za šminku zavise od njihovog pravilnog održavanja.
Komentara (9)
Žene uglavnom menjaju frizuru ili boju kose kada žele da naprave velike promene u životu i kada im je potrebno novo i potpuno samopouzdanje...
Komentara (2)
Glavna funkcija gline pri stavljanju maske je izvlačenje toksina iz kože, čišćenje pora, izvlačenje viška masnoće i odstranjivanje izumrelih slojeva ćelija kože. Za pravljenje maski za lice od gline, uglavnom se koriste zelena ili bela glina.
Komentara (6)
Kako biste trebali na najbolji način da održavate nadogradjene trepavice
Komentara (3)
Glina oduvek ima široku primenu u medicini i kozmetici. Za nju se može reći da na organizam deluje i spolja i iznutra. Unošenjem gline u organizam omogućava se snabdevanje ćelija mineralima, podstiče odbrambeni mehanizam organizma...
Komentara (53)
Kako do savrsenog tena uz bezbedno sunčanje
Komentara (3)
Kako je samo divno biti tinejdžer, toliko toga možete da isprobate, toliko stilova, boja, sve vam dobro stoji. Mladost je lepa sama po sebi, ali vam pruža i mogućnost da se ludirate.
Komentara (1)
Galerija frizura sa pletenicama